Alacant vol albergar l'Agència Espanyola de IA al nou edifici de la Generalitat al port

Puig assegura que el 10% dels processos empresarials a Alacant ja es realitzen amb intel·ligència artificial

Alacant presenta la seua candidatura a capital d'intel·ligència artificial
04 de novembre 2022 - 22:07

Alacant ha presentat aquest divendres la seua candidatura per a albergar l'Agència Espanyola de la Supervisió de la intel·ligència artificial (Aesia), una proposta "intel·ligent" per a Espanya perquè l'ecosistema de la IA "ja està implantat a la ciutat", que té ja un "ADN" digital pels avanços implementats per les administracions i les empreses en els últims anys.

Així ho han afirmat la consellera d'Innovació, Josefina Bueno, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha anunciat que la seu d'aquesta nova institució seria el nou edifici que la Generalitat està construint en el moll 5 del port d'Alacant i ha destacat que l'arribada d'aquesta institució a Alacant seria "l'intel·ligent".

Tant Puig com l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, han exhibit "unió en una mateixa direcció" per a presentar una candidatura que, de partida, "ja és un èxit", ha assenyalat Puig, ja que la societat alacantina té "una connexió real amb la intel·ligència artificial", perquè 128 empreses de la ciutat estan enfocades a aquest sector i s'ha impulsat la IA des de 2017.

El cap del Consell, que ha sostingut que el 10% dels processos empresarials a Alacant ja es realitzen amb intel·ligència artificial, ha ressaltat que la província "fa molt temps que parlant de la IA". A més, ha coincidit amb Barcala a ressaltar la Fundació Ellis Alacant o l'estratègia valenciana de la IA com a dos dels grans indicatius que la província és capdavantera en aquest sector.

Entre les favorites

Alacant pugnarà amb Barcelona, la Corunya, Gijón, Saragossa, Segòvia, Salamanca, Guadalajara, Palma, Granada o Tenerife per aconseguir aquesta seu, encara que, segons Bueno, la ciutat mediterrània està "entre les favorites", al costat de la Corunya i Granada.

Així mateix, Bueno ha destacat la labor de Nuria Oliver, catedràtica en IA i directora de la Fundació Ellis Alacant, com a exemple del "talent" existent en aquest sector a la ciutat. Al mateix temps, ha subratllat la importància dels parcs universitaris de la província, amb la Universitat d'Alacant i la Miguel Hernández (UMH) d'Elx.

També et pot interessar

stats