El Consell inicia la legislatura amb el primer ple en el MARQ d'Alacant

Avançarà en l'estructura del segon i tercer escaló de la Generalitat i s'aprovaran mesures d'estalvi fiscal

Els integrants del Consell, recentment constituït, en la primera reunió del ple, que s'ha celebrat aquest divendres a Alacant
Els integrants del Consell, recentment constituït, en la primera reunió del ple, que s'ha celebrat aquest divendres a Alacant / Generalitat

El nou Consell, que presideix Carlos Mazón, comença oficialment l’onzena legislatura aquest divendres amb la celebració del primer ple en el Museu Arqueològic d'Alacant (MARQ), en el qual avançarà en l'estructura del segon i tercer escaló de la Generalitat i s'aprovaran mesures d'estalvi fiscal.

El nou executiu està format pel president i nou consellers, set del Partit Popular i tres de Vox; dos menys que en l’anterior govern del Botànic. A més, ja han avançat que rebaixarà de 55 a 46 les subsecretaries i secretaries autonòmiques. D'acord amb el cap del Consell, l'aprimament suposarà un estalvi anual de 800.000 euros a l'any, "quasi tres milions d'euros" al llarg dels quatre anys que previsiblement durarà la legislatura. 

El president del govern valencià ha convocat els nou consellers a les 9:30 hores i a les 11:00 hores la nova portaveu, Ruth Merino, serà l'encarregada de donar els detalls de la reunió. Serà una hora abans que la Diputació d'Alacant constituïsca la corporació, una cita a la qual assistirà Mazón i diversos dels consellers populars.

El museu alacantí acull des del març passat l'exposició "El llegat de les dinasties Qin i Han. Els Guerrers de Xi'an", impulsada per la cambra provincial, de la qual Mazón era president, i que en aquests primers quatre mesos ja ha rebut més de 75.000 visites. Una mostra que romandrà en el museu durant deu mesos.

També et pot interessar

stats