El Consell dona llum verda a la construcció del nexe ferroviari de l’àrea logística de Sagunt

L'estació intermodal permetrà donar eixida a les mercaderies cap al corredor mediterrani, el nord i el centre de la península, a més dels ports de València i Sagunt

Terrenys on es projecta Parc Sagunt II
Terrenys de Sagunt on s'alçaran les instal·lacions de la gigafactoria de bateries de Volkswagen / Ajuntament de Sagunt

El Consell ha aprovat la construcció de la plataforma intermodal que servirà de nexe ferroviari a l’àrea logística de Sagunt, on s’ubicarà la gigafactoria de bateries de Volkswagen, i que permetrà establir una via que done eixida a les mercaderies a través del corredor mediterrani, així com als corredors nacionals del centre (València-Madrid) i del Cantàbric-Mediterrani (València-Saragossa-Nord), a més dels ports de València i Sagunt i les indústries de la Comunitat Valenciana. Aquesta plataforma intermodal costarà més de 98,4 milions d’euros i tardarà dos anys a executar-se, segons apunten fonts del Consell.

El ple del govern valencià ha aprovat aquest dimecres el conveni entre la Conselleria d’Hisenda i la de Medi Ambient per a dissenyar i posar en funcionament aquesta infraestructura, essencial per a donar eixida a tota la producció industrial prevista en el parc industrial de Sagunt on s’establirà la gigafactoria de bateries del grup Volkswagen.

La consellera d'Hisenda, i també portaveu del Consell, Ruth Merino, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, ha lamentat que siga l'administració autonòmica la que haja de fer front a aquest projecte: "Hauria d'haver sigut el govern central, a través del Port de València, el que haguera assumit aquesta inversió". En aquest sentit, la consellera ha afegit que la plataforma intermodal l'assumeix la Generalitat "per a tindre-la en marxa en 24 mesos".

"No pot ser que la interinitat del govern espanyol afecte sempre a aquests, parlem de projectes que transcendeixen una regió, projectes de país", ha remarcat Ruth Merino després de la reunió del Consell on s'ha aprovat la iniciativa.

Cal assenyalar que al maig, el Consell va declarar d’interés general per a la Comunitat Valenciana aquesta plataforma intermodal que s’ha impulsat aquest dimecres, el que implica agilitzar els tràmits i les actuacions de les parcel·les on s’alçarà la planta per a fer bateries per als vehicles elèctrics.  

També et pot interessar

stats