Comença la urbanització de Parc Sagunt II de la gigafactoria de Volkswagen

El president de la Generalitat ha assegurat que no solament compliran terminis sinó que “tractaran d’avançar-los”

Carlos Mazón visita les obres d'urbanització del Parc de Sagunt II / À Punt NTC

El parc empresarial Sagunt II ha començat la urbanització dels terrenys, dividits en dos lots, amb un termini d’execució que arribarà fins a 2026. Les obres d’urbanització per a albergar la gigafactoria de Volkswagen tindran un cost de 226,63 milions d’euros i han sigut adjudicades a huit unions temporals d'empreses (UTE).

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha visitat les obres on s’ubicarà la factoria de cel·les de bateries per a vehicles elèctrics de Volkswagen, i ha assegurat que l’objectiu no és solament complir el terminis sinó “tractar d’avançar-los” dins de l’eficàcia de les inversions i les gestions.

Segons el president, són més de 200 milions per a condicionar “una de les instal·lacions, si no la més important, que ha vingut en els últims decennis” a la Comunitat Valenciana i que és “una de les grans esperances del futur desenvolupament industrial, de creació d'ocupació i de riquesa”, ha manifestat en referència a la planta de Volkswagen.

També ha volgut agrair a la secretària autonòmica de Model Econòmic amb el govern de Ximo Puig, María José Mira, i als exconsellers la labor realitzada, i ha afirmat que l'equip de la Conselleria d'Infraestructures està “mobilitzat” per a continuar avançant.

Preguntat per les converses amb la companyia estatunidenca Tesla per a instal·lar a València una fàbrica de vehicles elèctrics, que van transcendir a principis del mes de juny, Mazón s'ha limitat a dir que estan buscant ubicacions i que ara com ara no pot concretar.

Ha agregat que no hi ha negociacions oficials, però “sempre pot haver-hi converses” que es porten “amb privacitat, no amb secretisme” per a dur “al millor port” qualsevol inversió que puga vindre a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats