L'alcalde Sagunt reconeix un "efecte expulsió" immobiliari per l'alça de preus motivada per la gigafactoria

Darío Moreno ha destacat que Sagunt té més de 18.000 vivendes aprovades i per construir i que estan treballant per a revertir aquesta situació

L'alcalde de Sagunt en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha reconegut que el creixement de Parc Sagunt i la futura instal·lació de la gigafactoria de bateries de Volkswagen genera ja problemes en el mercat immobiliari d'aquesta ciutat.

"Tinc amics que se n'han anat a viure a pobles del costat perquè la vivenda era més assequible. Són gent que voldria estar vivint a Sagunt i que no ha trobat una solució residencial d'acord amb la seua realitat socioeconòmica", segons ha destacat en Les notícies del matí.

Segons Moreno, s'ha produït ja un augment important de preu en els habitatges de Sagunt i ha parlat, fins i tot, d'un "efecte expulsió" de part de la població que, ha dit, caldrà revertir. "Hem de treballar per a aconseguir que eixe efecte expulsió que està ocorrent no només desaparega, sinó que el revertim".

Sagunt té més de 18.000 vivendes aprovades i per construir i hem de parlar amb el sector privat per a desbloquejar-ho

L'alcalde socialista ha explicat que la crisi immobiliària del 2008 va provocar que hi haja molt PAI que estan urbanitzats al 8%. "Sagunt té més de 18.000 vivendes aprovades i per construir, que no són una realitat, i hem de parlar amb el sector privat per a desbloquejar-ho", ha dit.

"S'estan complint el terminis de la gigafactoria"

Sobre la gigafactoria de Volkswagen, a principis d'agost començaven les obres d'urbanització de la parcel·la de Parc Sagunt. L'alcalde ha indicat que "s'estan complint els terminis i cada volta és més realitat".

Així mateix, davant de l'augment del trànsit rodat que es preveu amb la posada en marxa d'aquesta gigafactoria, ha parlat d'actuacions com un corredor central que connecte amb l'autovia, la connexió ferroviària directa al port, així com la connexió dels polígons amb transport públic.

"La situació de les platges és molt preocupant"

D'altra banda, Moreno també ha destacat la situació "preocupant" d'algunes platges del nord del terme, com les de Malva-rosa, Corinto i l'Almadrà, pel que fa a la regressió de la costa.

"Als efectes del canvi climàtic s'afig els efectes negatius de l'allargament d'un espigó a Almenara, que està limítrof amb nosaltres, i que a poc a poc va mossegant el nostre litoral", ha afegit.

L'alcalde ha demanat que els terminis del projecte de regeneració es reduïsquen "al màxim" i ara han obtingut ja la declaració d'impacte ambiental, que "és una bona notícia, però continuem pendents des d'on s'extraurà aquesta arena".

A més, sol·licitaven una sèrie de mesures extra de retenció d'arena que no s'han incorporat a la declaració d'impacte ambiental i "això ens preocupa".

També et pot interessar

stats