El Consell anuncia la creació de 6.000 nous llocs de treball en Sanitat

En total, el seminari que el Botànic ha celebrat a Altea ha marcat seixanta projectes prioritaris, cinc per cada conselleria

Una imatge del Consell, aquest diumenge, a Altea
Una imatge del Consell, aquest diumenge, a Altea / GVA
20 de febrer 2022 - 13:03

La lluita contra el despoblament, en tres projectes d'altres tantes conselleries, la creació de 6.000 llocs de treball en el sector sanitari i una norma que evite l'assetjament dels fons voltor són algunes de les iniciatives més destacades anunciades aquest diumenge entre els objectius marcats en el seminari del Consell que s'ha celebrat aquest cap de setmana a la Vila Joiosa i Altea (Marina Baixa). La reunió ha sigut la cinquena en aquesta legislatura i la dotzena des que governa el Botànic.

Cada conselleria ha marcat cinc objectius, que fan un total de seixanta projectes que el Consell ha fixat com a prioritaris.

Entre les iniciatives relacionades amb el despoblament, Presidència presentarà durant aquest primer semestre un avantprojecte de Llei integral de lluita contra el despoblament a la Comunitat Valenciana. La portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha explicat que la norma pretén ser "un instrument per al desplegament de polítiques vinculades al repte demogràfic i les seues conseqüències".

Oltra també ha dit que des de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, l'Institut Valencià de Finances establirà una nova línia de finançament específic per a posar en marxa negocis en municipis amb risc de despoblament. La partida tindrà un total de dos milions d'euros i la quantia màxima per prèstec serà de 150.000 euros.

La tercera iniciativa relacionada amb el despoblament prové de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, que preveu obrir un servei centralitzat de transport a demanda per a les zones amb risc de despoblament o amb un sistema de transport insuficient.

D'altra banda, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha anunciat la creació de 6.000 noves places que n'incrementaran la plantilla estructural al voltant d’un 10%. D'aquest total, aproximadament 1.600 es destinaran a Atenció Primària, 250 a l'impuls del Pla de Salut Mental, 157 a reforçar les estructures de Salut Pública i la resta a atendre l'atenció hospitalària de persones amb malalties agudes o cròniques, així com la resta de necessitats. 

La Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, per la seua banda, ha anunciat una regulació normativa per a evitar l'assetjament dels grans fons voltor als inquilins. "El Consell vol protegir als inquilins de vivendes llogades dels moviments especulatius dels grans fons d'inversió perquè la vivenda és un dret constitucional i no un bé d'especulació. Per tant, establirem mecanismes per a posar cara a aquests fons i que les persones tinguen a qui dirigir-se i no es vegen desemparades", ha explicat la portaveu.

També ha anunciat Oltra un pla territorial de sostenibilitat turística, la presentació del model valencià de formació professional flexible, integrat i a la carta, la creació d'una xarxa d’infraestructures educatives sostenibles amb sistemes d’autoconsum a les cobertes dels centres educatius, un pla de desenvolupament de models cooperatius que pretén donar a conéixer propostes de cooperatives, la presentació de l'Estratègia de Biodiversitat de la Comunitat Valenciana 2030, la creació de l’Agència d’Informació i Control Alimentari (AICA) de la Comunitat Valenciana, el comenáment del programa Territoris Innovadors per a dotar els municipis i els territoris de les capacitats i els recursos per a impulsar la innovació i la transformació digital, entre d'altres.

Inversió de 3.274 milions d'euros el 2022

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que enguany el Consell té previst invertir 3.274 milions d'euros "per a propiciar" l'acceleració de la recuperació econòmica. Inversió, ha afegit, que facilitarà la creació de 40.000 nous llocs de treball impulsats des del sector públic. Puig ha tornat a defensar la "política útil" en favor de la ciutadania i també ha valorat el resultat del seminari.

També et pot interessar

stats