El Botànic defensa un compliment del 89% en els compromisos d'aquesta legislatura

Oltra i Puig fan valdre les mesures del Consell i les millors previsions econòmiques de la Comunitat Valenciana

Puig i Oltra, aquest dissabte
Puig i Oltra, aquest dissabte / GVA

La portaveu del Consell, vicepresidenta i titular de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat aquest dissabte que s'han acomplit el 78% de les metes marcades en el seminari anterior, sis mesos enrere. Aquest percentatge que s'eleva fins el 89% des de l'inici de la legislatura. "Malgrat la pandèmia aquest govern ha fet política de veritat", ha emfatitzat Oltra durant la reunió a Altea (Marina Baixa) del que és el cinqué seminari del Botànic 2 des que es va iniciar la desena legislatura i el dotzé en les dos legislatures.

La vicepresidenta ha afegit que l'eixida d'aquesta crisi no podia ser igual que la de 2008 i que "les persones havien d'estar al centre". Oltra ha parlat de "vacuna social" com la forma de facilitar l'accés a la vivenda, de teleassistència avançada per facilitar l'autonomia de les persones majors, però també ha destacat l'avanç en la sostenibilitat amb mesures com ara instal·lar plaques fotovoltaiques en les depuradores o l'ajuda perquè les empreses afectades per aquesta crisi es puguen reinventar. Un balanç, ha postil·lat, "per a estar satisfets".

El Consell ha revisat, com és habitual, els compliment dels compromisos marcats en el seminari anterior, que es va realitzar el passat juliol a Albocàsser i Benassal (Alt Maestrat). El document de balanç mostra que el nivell més alt de compliment (en una puntuació màxima de cinc punts) el tenen les conselleries de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat i de Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital. Per contra, Presidència, Vicepresidència i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic tenen una puntuació de tres sobre cinc en els compromisos assolits.

Una comunitat autònoma on invertir

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha recordat les bones previsions que hi ha sobre l'economia valenciana. Ha esmentat l'anàlisi semestral fet públic fa uns dies pel BBVA, que apunta a un creixement econòmic i una creació de treball superior a la del conjunt d'Espanya. Unes dades que el president confia que arrosseguen una major inversió. "La Comunitat Valenciana és fiable i hi ha seguretat jurídica. Esperem que es puguen produir inversions importants", ha emfasitzat.

També et pot interessar

stats