L'oposició lamenta que Mazón designe “un censor de conseller de Cultura” i “amb velles glòries de Zaplana i trànsfugues”

Compromís avança que farà “la millor oposició per al pitjor govern que s'acaba de constituir” i el PSPV afirma que “és un viatge al pitjor passat de la nostra terra”

El síndic de Compromís mostra, un exemplar de 'Camacuc', la publicació que el regidor de Cultura de Borriana ha sol·licitat anul·lar la suscripció
El síndic de Compromís mostra un exemplar de 'Camacuc', la publicació que el regidor de Cultura de Borriana ha sol·licitat deixar d'estar subscrits / Flickr Corts
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
19 de juliol 2023 - 11:51 Actualitzat: 19 de juliol 2023 - 13:38

Un govern amb “poques sorpreses” i que arranca amb “un mal començament”, ja que “posa un censor de conseller de Cultura”. Són les primeres valoracions que arribaven des de l’oposició a l’executiu anunciat aquest dimecres pel president de la Generalitat, Carlos Mazón. Els socialistes, per la seua banda, creuen que Consell de PP-Vox és “un Consell ostatge de l'extrema dreta, amb velles glòries de Zaplana, amb trànsfugues i de passat”.

Per al síndic de Compromís, Joan Baldoví, l’executiu autonòmic, que integren representants de Vox i del PP, és “un govern que, d'alguna manera, santifica” que una persona que “ha aplaudit la censura siga conseller de Cultura”, quan aquesta és “sinònim de llibertat”, i s'ha referit en concret al cas de Borriana i la “censura de revistes i còmics escrits en valencià”.

Baldoví, que ha acompanyat la candidata de Compromís-Sumar al Congrés per València, Àgueda Micó, en un desdejuni informatiu, ha assegurat que els diputats del seu grup seran “la millor oposició per al pitjor govern que s'acaba de constituir en la Generalitat”.

La síndica Rebeca Torró creu que el nou executiu autonòmic té “l'enorme responsabilitat" de treballar per la majoria de la ciutadania i “no per a uns pocs ni per a les elits, com fa el PP cada vegada que governa”. En aquesta línia, Torró ha afegit que “el Partit Popular fa mesos que parla de 'el canvi' quan en realitat el que estem veient és un viatge al pitjor passat de la nostra terra. Zaplana els cria i ells s'ajunten”, ha denunciat en un comunicat.

Per a la també exconsellera de Política Territorial, el que ha configurat Mazón és un govern del passat, “amb la marca de Zaplana, i tots sabem el que va passar en aquella etapa”, ha recalcat. A més, ha afegit que el govern de Mazón “és un Consell que acull trànsfugues encoberts com (Ruth) Merino, una pràctica habitual del mateix PP de sempre”.

La patronal celebra la reducció de conselleries

Les reaccions al nou Consell des de diversos àmbits de la societat tampoc han tardat a arribar. Des de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) ha qualificat d'encert la reducció del nombre de conselleries i d'alts càrrecs i assessors del nou Consell, una decisió que veuen necessària “per a optimitzar la despesa pública”. L’organització empresarial defensa que “la falta de finançament obliga a ser molt exigent amb la despesa i mesures com aquesta ajuden en aquest sentit”.

Pel que fa als perfils triats per Mazón, la CEV destaca que és especialment bona la de la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes. “Que s'haja triat una persona que forma part de la junta directiva de la CEV ens fa sentir especialment orgullosos. Per la seua capacitat de treball i el seu coneixement del món empresarial, de l'associacionisme i del teixit productiu d'aquesta comunitat, estem convençuts que pot fer un boníssim treball en benefici de tots.”

També et pot interessar

stats