Compromís suma Més per Mallorca a l’“espai de cooperació” de l’Acord del Túria

Oltra no tanca la porta a la futura plataforma de Yolanda Díaz i ha valorat positivament el front ampli de Més País i Unides Podem a Andalusia 

Baldoví i Errejón, en una reunió amb el Conseller d'Economia Rafa Climent
Baldoví i Errejón, en una imatge d'arxiu d'una reunió amb el conseller d'Economia, Rafa Climent / @ierrejon (Twitter)

Quan falta un any per a les eleccions estatals i autonòmiques, la possibilitat d’un front ampli d’esquerres comença a materialitzar-se mitjançant acords entre diverses forces progressistes. 

En aquesta línia, Compromís firma aquest dilluns a València, juntament amb quatre partits més, l’Acord del Túria, que amplia a Més per Mallorca l’espai “de cooperació horitzontal” que articulava la Declaració de Saragossa del passat octubre per la coalició valencianista, Més País, Verds Equo i la Chunta Aragonesista.

Entre els assistents a la jornada de treball prèvia a la firma està la vicepresidenta de la Generalitat i cara més visible d’Iniciativa del Poble Valencià, Mónica Oltra; el diputat al Congrés i membre de Més, Joan Baldoví; el líder de Més País, Íñigo Errejón; el president de la Chunta, Joaquín Palacín; el senador de Més per Mallorca, Vicenç Vidal, i la portaveu de Verds Equo, Silvia Mellado, entre d’altres.

Oltra ha defensat que aquesta entesa "òbviament no" exclou la futura plataforma de Yolanda Díaz, ja que "s'hi poden sumar tants com vulguen". Preguntada per si aquesta entesa podria condicionar la relació de la coalició valencianista amb el projecte de l’actual vicepresidenta segona espanyola, ha defensat que Compromís "sempre ha sigut un lloc de trobada i continuarem sent un lloc de sumar".

Sobre aquest cas, Oltra també ha valorat aquest cap de setmana la candidatura d'unitat de l'esquerra a Andalusia acordada in extremis la passada mitjanit. Per primera vegada Unides Podem i Més País concorren junts, però no han sumat la coalició andalusista Endavant Andalusia. "Han arribat a un acord de sumar", ha expressat la vicepresidenta del Consell.

També et pot interessar

stats