Compromís presenta un miler de denúncies ciutadanes d’apartaments turístics il·legals a València

El cap de llista de la coalició a les eleccions europees, Vicent Marzà, ha reclamat una llei que limite el preu de l’habitatge a la UE

Mapa del miler de denúncies anònimes de la ciutadania a suposats pisos turístics il·legals
Mapa del miler de denúncies anònimes de la ciutadania a suposats pisos turístics il·legals / Compromís

Compromís ha presentat este dijous a l'Ajuntament de València més de mil denúncies ciutadanes anònimes de presumptes apartaments turístics il·legals, recollides arran de la campanya "Que no te tiren" en el seu web homònim. Un terç es concentren aCiutat Vella (164) i Poblats Marítims (132), amb una marcada diferència per barris, com es pot observar al mapa que ha fet la coalició valencianista.

El candidat de Compromís-Sumar a les eleccions al Parlament Europeu del pròxim 9 de juny, Vicent Marzà, ha presentat les denúncies al consistori amb la portaveu valencianista Papi Robles. El cap de llista de la coalició ha emfasitzat que esta campanya continuarà perquè "el preu de la vivenda està desbocat i tots coneixem moltes persones que estan sent expulsades de casa".

Marzà ha anunciat que una de les seues prioritats serà reclamar una llei europea que limite el preu de l’habitatge. Esta normativa seria obligatòria per a tots els països de la Unió Europea per a fer front a la "gentrificació i la turistificació massiva, mobilitzar llars buides, regular les obligacions de manteniment i rehabilitació per part dels tenedors d’habitatge i lluitar contra l’especulació immobiliària”.

El número tres de la coalició per a les europees encapçalada per Sumar ha alertat que “l’accés a l’habitatge és una emergència social cada dia més greu" i ha remarcat que les persones joves tenen "pràcticament impossible" accedir a un pis.

També et pot interessar

stats