Compromís continuarà com a acusació en el presumpte finançament il·legal del PP de Barberá

L'Audiència de València desestima els recursos presentats per Alfonso Grau, Mari Carmen García Fuster, José Salinas Novella i Juan Eduardo Santón Moreno

Alfonso Grau, en una visita als jutjats en una imatge d'arxiu
Alfonso Grau, en una visita als jutjats en una imatge d'arxiu / Efe

Compromís per València continuarà personant-se com a acusació particular en la causa del presumpte finançament il·legal del PP entre 2007 i 2011, quan era alcaldessa de València Rita Barberá. La formació recorda que la secció quarta de l'Audiència de València ha confirmat el processament de quatre persones que tingueren responsabilitats importants en l'època del govern municipal del PP.

Es tracta d'Alfonso Grau, que durant anys fou la mà dreta de Barberà; Mari Carmen García Fuster, que fou secretària general del grup; José Salinas Novella, responsable de València Convention Bureau i Juan-Eduardo Santón Moreno, exregidor i delegat de Ceyd.

L'Audiència de València ha desestimat els recursos que han presentat els advocats dels processats per la causa que investiga el finançament del PP de la ciutat de València en diversos procediments electorals.

Els recursos demanaven el sobreseïment del cas, aprofitant que s'havia arxivat la resta de processats en la peça del barrufeig, que és com es coneix el fraccionament de manera col·loquial, que havia fet la mateixa Audiència Provincial i contra el qual la Fiscalia Anticorrupció ha presentat una queixa davant del Tribunal Suprem.

L'Audiència Provincial va determinar que no quedava prou acreditat que els diners rebuts pels 49 exregidors i exassessors del Partit Popular de València foren "bruts", encara que sí que reconeixia que eren diners "negres".

En canvi, ha decidit continuar amb la causa contra Mari Carmen García-Fuster, que està acusada d'un delicte de blanqueig de capitals i un altre de suborn continuat. La Fiscalia demana pels dos delictes set anys i mig de presó. A Alfonso Grau també se l'acusa d'aquests delictes, a més del de malversació de cabals públics, per la qual cosa la petició arriba als 15 anys.

Juan Eduardo Santón Moreno també està acusat de malversació de cabals públics amb una pena de presó de 5 anys, i per últim, a José Salinas Novella se'l jutjarà per suborn continuat, delicte que pot comportar 5 anys de presó.

A més, tres dels quatre processats hauran d'indemnitzar l'Ajuntament de València pels diners sostrets, amb una quantitat que arriba quasi als 2 milions d'euros.

També et pot interessar

stats