El PP readmetrà els assessors i exregidors de l'Ajuntament de València absolts en la causa de blanqueig

El president del PPCV, Carlos Mazón, celebra la "normalització" i anticipa que "no tardarà molt" a reincorporar-los en aplicació dels estatus del partit

El president del PPCV, Carlos Mazón (centre), i la secretària general Mª José Català (segona per la dreta), aquest divendres
El president del PPCV, Carlos Mazón (centre), i la secretària general M. José Catalá (segona per la dreta), aquest divendres / PPCV

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, assegura que "no tardarà molt" a readmetre com a militants Els exassessors i exedils del Grup Municipal del PP de València a l'ajuntament, en l'època de Rita Barberá, que han sigut absolts en la causa pel presumpte blanqueig de capitals en la campanya electoral de les municipals del 2015.

L'Audiència de València ha arxivat provisionalment les diligències contra ells, en considerar que no existeixen indicis de la recepció de diners negres de procedència fraudulenta a canvi de donacions individuals de mil euros al partit.

Mazón assegura que el temps ha estat "en contacte" els seus companys i companyes processats perquè la formació aplica "la presumpció d'innocència a tothom i especialment a aquells que ho han passat tan malament i han sigut tan injustament tractats des de molts fòrums".

Una vegada arxivada la causa contra ells, ha explicat Mazón, seran readmesos, tal com marquen els estatuts del partit. "Estarem encantats d'aquesta normalització, que és el que ha de ser, que és el que correspon", ha declarat a preguntes dels periodistes en una compareixença en què ha estat acompanyat de la secretària general del PPCV i portaveu de la formació a l'ajuntament de València, María José Catalá.

Mazón ha manifestat el seu "total respecte a les decisions judicials" i ha insistit a reivindicar "la presumpció d'innocència" en el cas que la instrucció judicial continue respecte al pagament de les campanyes del 2007 i 2011. En la seua opinió està clar que "ací a València llueix més per a uns que per a uns altres (...) però jo m'alegre molt que es faça justícia i que les coses es vagen posant en el seu lloc", ha remarcat.

"Continuarem aplicant els estatus amb normalitat"

Mazón ha lamentat les "circumstàncies personals" que han viscut algunes de les persones processades pels "judicis paral·lels" que afavoreixen els llargs temps judicials, però ha observat que "quan un té la paciència suficient, les coses van estant en el seu lloc."

"Continuarem aplicant estatuts amb normalitat, unes vegades serà més fàcil i d'altres amb més o menys assetjament de l'oposició política, perquè he de recordar que tots aquests casos venen promoguts per accions judicials polítiques de partits polítics enfrontats al PP", ha destacat.

El president de PP de la Comunitat Valenciana ha reivindicat la figura de Rita Barberá —que la formació ha demanat que siga nomenada alcaldessa honorària de València— i ha estés el seu reconeixement a l'expresident de la Generalitat, Francisco Camps, que creu que ha rebut "un tracte molt injust".

També et pot interessar

stats