Arxivada la investigació contra el PP i 22 persones més per blanqueig en les municipals del 2015

El tribunal acorda seguir el procediment contra l’expresident de la Fundació Valenciana de la Innovació i el Coneixement, Juan Eduardo Santón Moreno

El jutge processa per blanqueig vora mig centenar de regidors i assessors de Rita Barberá
El jutge processa per blanqueig vora mig centenar de regidors i assessors de Rita Barberà

La secció quarta de l’Audiència de València ha arxivat provisionalment la causa oberta contra 22 persones i contra el Partit Popular (investigat com a persona jurídica) en considerar que no hi ha indicis de la comissió del delicte de blanqueig de capitals en la campanya electoral de les municipals de 2015, pel qual estaven encausats. Aquesta investigació pertany a la peça A de l’anomenat cas Taula. 

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, la secció quarta ha acordat seguir el procediment contra qui va ser president de la Fundació Valenciana de la Innovació i el Coneixement i delegat del Centre d'Estratègies i Desenvolupament, Juan Eduardo Santón Moreno. 

La sala ha desestimat el seu recurs d'apel·lació contra l'acte de procediment abreujat dictat a l'octubre d'enguany pel jutge instructor, que apreciava en la conducta d'aquest investigat indicis de delicte de malversació per la contractació amb diners públics de treballs que podrien no respondre a la realitat.

Quant al Partit Popular, l'Audiència reitera que no hi ha indicis de la comissió del delicte de blanqueig de capitals. 

"Fora de la irregular i il·lícita activitat que es va orquestrar dins del Grup Popular de l'Ajuntament de València falta l'enllaç precís i absolutament necessari del coneixement que amb aquest operatiu s'ajudava i col·laborava en el blanqueig de capitals amb l'activitat delictiva prèvia origen dels diners", precisen els magistrats.

La secció quarta de l'Audiència ha notificat hui un total de 24 actuacions. En cinc d'aquestes actuacions, relatives a una desena d'investigats, una magistrada ha emés vot particular, perquè entén que els seus recursos d'apel·lació haurien d'haver sigut desestimats.

En total, el Tribunal ha decretat fins ara l'arxivament provisional de la causa per a 39 dels 50 investigats (inclòs el PP), mentre que ha acordat que seguisca la causa contra dos encausats (l'exsecretària del grup popular a l'Ajuntament i l'expresident de Fivec). La sala està encara pendent de resoldre altres recursos d'apel·lació.

També et pot interessar

stats