Comiat de Maroto i Darias per la seua eixida imminent del govern central

Les dues ministres seran candidates a l’alcaldia de Madrid i Las Palmas en les pròximes municipals

La ministra d'Indústria, Reyes Maroto, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, probablement l'últim al qual ha assistit
La ministra d'Indústria, Reyes Maroto, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, probablement l'últim al qual ha assistit / Carlos Lujan (Europa Press)

Dues ministres, Reyes Maroto i Carolina Darias, s’han acomiadat aquest dimarts de la premsa per la seua imminent partida dels ministeris que ocupen per a dedicar-se a la campanya electoral, donat que les dues són candidates a diferents alcaldies en les pròximes eleccions municipals.

Així, la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, ha afirmat, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que “probablement” era l’últim Consell al qual assistia i aprofitava per a fer balanç.

“Han sigut anys difícils, que hem hagut de gestionar des d’un ministeri complex”, admetia davant dels periodistes abans de dedicar-se a la campanya electoral del PSOE a l'Ajuntament de Madrid, per al qual és candidata.

En la mateixa línia, la responsable de Sanitat, Carolina Darias, aprofitava la seua estada a Brussel·les per a acomiadar-se dels seus col·legues europeus, donat que era la seua última reunió amb els 27.

Darias no ha aclarit en quin moment es produirà el seu relleu al capdavant del Ministeri ni qui prendrà el comandament de la cartera quan ella inicie la campanya a l'alcaldia de Las Palmas, a la qual és candidata.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, prepara la remodelació del govern davant l’eixida d’aquestes dues ministres. El pròxim dissabte està previst el comité federal del PSOE.

També et pot interessar

stats