La maquinària electoral ja està en marxa a la Comunitat Valenciana

Les Corts, previsiblement, es dissoldran el 3 d'abril i convocaran les eleccions del 28 de maig

Calendari de les eleccions municipals i autonòmiques / À Punt NTC

D'ací a menys de tres mesos valencians i valencianes viuran una jornada electoral que les enquestes preveuen molt renyida. El 28 de maig es triaran els representants en els ajuntaments i tot apunta que també els representants a les Corts, d'on eixirà el president de la Generalitat de la pròxima legislatura.

La dècima legislatura de les Corts entra en la recta final i, previsiblement, el 3 d'abril es dissoldran i convocaran les eleccions del 28 de maig, unes eleccions en què es renovaran els 99 diputats i diputades que ocupen els escons del parlament. 

Però abans d'això el calendari té moltes fites, ja que l'1 de maig, per exemple, es proclamaran les candidatures i el 12 de maig comença la campanya electoral. Durant quinze dies i sense descans, els partits tractaran de convéncer la ciutadania a través de les apegades de cartells, actes de campanya i missatges electorals. 

Després de 24 hores de reflexió i una jornada electoral que començarà de bon matí i s'allargarà fins ben entrada la nit i que podran viure minut a minut en À Punt Mèdia en un escrutini que les enquestes vaticinen de molts nervis. Si no poden votar presencialment, valencians i valencianes tenen des del 3 d'abril fins al 18 de maig per a sol·licitar el vot per correu. I després podrà enviar el vot entre el 8 i el 24 de maig. El 17 de juny es tancarà calendari electoral amb la constitució de les noves Corts, les de la legislatura que fa onze. 

També et pot interessar

stats