Claus de la PNL per la regularització de les persones migrants
Presentada fa un mes al Congrés, insta a la regularització immediata de més de 600.000 persones.
Les organitzacions de persones migrants sense papers demanen des de fa molt de temps la regularització de la seua situació, ja que es troben davant la contradicció que necessiten tindre papers per a poder aconseguir un treball, però sense treball no poder regularitzar la seua situació.
A més, la majoria ha seguit treballant al camp o en el sector de les cures durant el confinament i, tot i això, han quedat fora de l'ingrés mínim vital per no tindre el permís de residència.
Les seues reclamacions s'han materialitzat en una proposta no de llei (PNL) que Unides Podem, Compromís, Esquerra Republicana, EH-Bildu i BNG van presentar al Congrés fa un mes i que insta a regularitzar de manera permanent, immediata i sense condicions la situació de les més de 600.000 persones immigrants sense papers que viuen a Espanya.
De moment aquesta proposició no de llei ha sigut ignorada i és per això que aquest dissabte s'han convocat concentracions arreu de tot Espanya per a demanar que es debata al Congrés.
Les demandes incloses en dita PNL són:
- La regularització de les persones immigrants que viuen al país des del 14 de març, data en la qual es va decretar l'estat d'alarma.
- La tramitació favorable de totes aquelles sol·licituds de protecció internacional i arrelament social que estan en curs.
- La concessió d'un permís de treball per a les persones majors de 16 anys.
- L'assignació automàtica d'un número de la seguretat social.
Els requisits que han de complir les persones migrants per a beneficiar-se'n:
- Poder acreditar la seua identitat, d'acord amb els termes que estableix la llei d'estrangeria.
- Poder demostrar la seua residència efectiva al país des del 14 de març de 2020.
La xifra estimada de persones immigrants en situació administrativa irregular a la Comunitat Valenciana supera els 49.000, el quinze per cent de la població estrangera resident a la comunitat autònoma, la major part a la província d'Alacant.
La procedència és principalment de països de Sud-americà (València) i Àfrica (Alacant), i amb un increment incipient d'immigració asiàtica.