Ciutadans demana a Puig l’alçament del toc de queda “perquè no val de res”

María Muñoz advoca per reforçar la prevenció i la vacunació i evitar “la ruïna” per al turisme, la restauració i l’oci nocturn de la Comunitat Valenciana

María Muñoz demana la retirada del toc de queda / À Punt NTC

Ciutadans ha demanat al president de la Generalitat, Ximo Puig, l’alçament del toc de queda “perquè no val de res, només per a arruïnar el turisme, la restauració i l’oci nocturn”. Així ho veu María Muñoz, coordinadora autonòmica de Ciutadans a la Comunitat Valenciana, que han entrevistat en Les notícies del matí aquest dijous. Per a Muñoz, aquesta mesura implantada ara per ara en 32 municipis, però que el Consell ha demanat estendre a 77 localitats més, “no és eficaç”.

La coordinadora autonòmica de Ciutadans creu que més que per “la prohibició”, el Consell hauria d’optar per “la prevenció”. “Els joves, si una platja està afectada pel toc de queda, se’n van a una altra a fer el botellot”, advertia Muñoz. Per això, durant la seua intervenció en À Punt, creu que iniciatives com la vacunació, els tests d’antígens –que des d’aquest dijous es poden adquirir a les farmàcies sense recepta mèdica–, la vacunació dels joves o la vigilància perquè es complisquen les normes són més efectives que el toc de queda. En aquest sentit, la representant de Ciutadans ha remarcat que “el toc de queda sols serveix per a crear més ruïna i destrucció”.

D’altra banda, Muñoz considera que la Generalitat ha fet una “gestió irresponsable i tardana” de la pandèmia, especialment en la tercera onada, que va castigar especialment el nostre territori. Segons ha manifestat en l’entrevista en Les notícies del matí, “Puig ha aplegat tard amb les mesures, implanta mesures dràstiques com el tancament total i hem vist que no funcionen”, advertia María Muñoz.

Mesures semblants a les de Madrid

En opinió de la coordinadora autonòmica de la formació taronja, la Generalitat hauria d’haver implantat “mesures quirúrgiques” i semblants a les d’algunes altres autonomies, com Madrid, per a controlar la situació epidemiològica a la Comunitat Valenciana.

Quant al futur d’aquesta formació, que no ha obtingut bons resultats electorals a Madrid i Catalunya, i que a més ha patit les desercions de nombrosos membres tant a la Comunitat Valenciana com a la resta del territori nacional, Muñoz ha descartat la fusió de Ciutadans amb el Partit Popular, com va indicar el líder popular Pablo Casado.

Per a Muñoz, “Ciutadans té el seu propi espai ideològic” i aquesta formació “és diferent al PP”. Sobre els trànsfugues, ha assenyalat que “és moment de mirar avant” i “qui no estiga content i preferisca anar-se’n al PP, que ho faça”. No obstant això, ha demanat al PP, concretament a Casado, García Egea i Fran Hervías que deixen de fer "nyaps amb els intents d’opa hostil, perquè en els últims intents els ha eixit un poc malament”. 

També et pot interessar

stats