Ciutadans assegura que té un matalaf d'uns sis milions per a aguantar fins a les Europees del 2024

Alguns dirigents no estan d’acord amb la decisió de no concórrer a les Eleccions Generals i es plantegen una escissió

La líder de Ciutadans, Patricia Guasp, i el secretari general del partit, Adrián Vázquez
La líder de Ciutadans, Patricia Guasp, i el secretari general del partit, Adrián Vázquez / Borja Sánchez-Trillo (Efe)

Encara que Ciutadans ha decidit no concórrer a les Eleccions Generals del 23 de juliol després de l'afonament quasi definitiu en les municipals i autonòmiques de maig, compta amb un matalaf d'uns sis milions d'euros per a poder aguantar més o menys un any sense ingressos, fins a les Eleccions Europees.

Fonts del partit han confirmat aquest romanent que, de moment, els permet no haver d’acomiadar treballadors tal com la direcció els ha traslladat aquest dimarts. Un cas diferent és el de les persones que treballen en el Grup Parlamentari del Congrés, que tenen contracte només fins al 16 d'agost, un dia abans de constituir-se les noves Corts Generals.

La formació taronja té també pendent de solucionar el canvi de seu, però encara no ha trobat un local dins de l'M-30, que siga més xicotet i barat (per la macro seu actual en el número 253 del carrer d'Alcalá paguen 26.000 euros mensuals), i s'adeqüe a les seues noves necessitats.

La direcció de Ciutadans va acordar el passat 30 de maig no concórrer a les eleccions generals, però no dissoldre's, per a iniciar el que han anomenat un procés "de rearmament orgànic i intel·lectual" amb la finalitat de preparar-se per al pròxim cicle electoral, concretament a les europees del 2024.

Alguns dirigents taronja, entre ells el portaveu adjunt al Congrés, Edmundo Bal, insisteixen que "rendir-se no és una opció" i creuen que la direcció és "segrestar el partit" i els diners per a pagar la campanya europea d'Adrián Vázquez, l'actual secretari general del partit i cap de la delegació de Ciutadans al Parlament Europeu.

Francisco Igea, l'únic diputat que té el partit a Castella i Lleó, és un altre dels més crítics amb la decisió de la cúpula de no concórrer el 23J i està parlant amb Bal sobre la possibilitat de crear una plataforma amb els mateixos valors liberals i de centre que, en tot cas, no estaria llesta per a les generals.

També et pot interessar

stats