El CIS pronostica un empat tècnic entre PSOE i PP en les eleccions europees

Vox quedaria en la tercera posició amb vora un 5% del vot i la candidatura de Sumar (2,9%) superaria per només sis dècimes la de Podem

Parlament Europeu
Imatge d'arxiu del Parlament Europeu

El Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) pronostica un empat tècnic en intenció directa de vot per a les pròximes eleccions europees entre el PSOE i el PP, amb un 19,3% i un 19,2% respectivament.

Les dades provenen de la darrera enquesta sobre la percepció que la ciutadania espanyola té de la Unió Europea, en què també s'ha preguntat per la candidatura que es triaria el 9 de juny en cas de votar. En tercera posició, molt per darrere, es troba Vox amb un 4,7% de les respostes. Quant a Sumar, que es presenta en una coalició que inclou partits com ara Compromís i Esquerra Unida, obtindria un 2,9% dels sufragis. Només sis dècimes per darrere quedaria la candidatura de Podem que encapçala l'exministra d'Igualtat Irene Montero, amb un 2,3%.

La coalició Ara Repúbliques, formada per EH Bildu, BNG, ERC i Ara Més, aconseguiria un 2,2%. Junts i el PNB sumarien un 0,9% i un 0,5% respectivament.

Destaca amb un 0,9% el Partit d'Alvise Pérez, qui fora assessor de Ciutadans a les Corts, que quasi duplica en intenció de vot directe altres opcions extraparlamentàries com PACMA.

Cal matisar, però, que un 31,8% de les persones que tenen decidit votar encara no saben per quina candidatura es decantaran. A més, només un 53,3% de la mostra assegura que exercirà el seu dret al sufragi “amb tota probabilitat”.

També et pot interessar

stats