El CGPJ tracta de desbloquejar per videoconferència l’elecció dels magistrats del TC

La trobada informal es produeix dies després que vencera el termini legal per a designar-los

Detall de la placa de la seu del CGPJ a Madrid
Detall de la placa de la seu del CGPJ a Madrid / Europa Press

Les negociacions destinades a nomenar els dos magistrats del Tribunal Constitucional arranquen aquest divendres a primera hora. Els interlocutors, designats pel sector progressista i pel conservador del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), es reuneixen per videoconferència a partir de les 9:00 hores per a desbloquejar la situació.

Des del sector progressista, integrat per Álvaro Cuesta, Rafael Mozo i Roser Bach, la intenció és posar sobre la taula possibles candidats al TC. Per contra, els participants del costat conservador, José Antonio Ballestero i Carmen Llombart, busquen establir primer el perfil tenint en compte els magistrats que ja hi ha i els que puga triar el govern.

Fora de termini

El 13 de setembre era la data límit fixada pel govern perquè el Consell designara els seus dos candidats a la cort de garanties. A més, el 12 de juny havia vençut el mandat dels quatre magistrats que, segons la Constitució, han de renovar el govern i el CGPJ. La ministra de Justícia, Pilar Llop, ha restat importància al fet que el Consell no haja complit a temps, mostrant-se "segura" que "en uns dies tindrem aquest acord", per la qual cosa ha instat a "deixar treballar" els vocals.

També et pot interessar

stats