Catalá: "Fins que no hi haja sentència ferma, no renegarem de res del que va fer Barberá per València"

La portaveu del PP a les Corts recorda que en el cas del blanqueig queda pendent encara el recurs de reposició i el d'apel·lació

La portaveu del PP a Les Corts, Maria José Catalá, en una imatge d'arxiu
La portaveu del PP a les Corts, María José Catalá, en una imatge d'arxiu / Rober Solsona (Europa Press)

A la síndica del PP de la Comunitat Valenciana, María José Catalá, li han preguntat a les Corts sobre la figura de Rita Barberá amb el rerefons del juí del blanqueig, que posarà al banc dels acusats la pràctica localitat de l'equip de govern de l'exalcaldessa de València. Catalá ha sigut contundent i ha assegurat que "fins que no hi haja una sentència ferma" sobre l'etapa de Barberá com a alcaldessa, el seu partit no renegarà "de res de tot el que va fer per València".

"Sé que interessa molt parlar de l'etapa de Rita, però és una persona que ha sigut molt important per a València, una gran alcaldessa i l'exemple de la ciutat que tenim". Així s'ha pronunciat Catalá sobre la petició de la Fiscalia Anticorrupció de 15 anys de presó per a qui va ser mà dreta de Barberá, Alfonso Grau, i quatre per a 45 assessors i regidors.

Veu "cridanera" la petició de la Fiscalia

Catalá ha recordat que aquesta petició està inclosa en l'escrit de qualificacions provisionals i "queda pendent el recurs de reposició i el d'apel·lació", per la qual cosa ha garantit que el PP prendrà les "decisions oportunes" quan es resolguen. Això sí, veu cridanera la petició de la Fiscalia perquè "l'acte inicial no parla d'actuació dolosa, sinó d'imprudent, i això comporta dos anys de pena com a màxim".

Després d'insistir que en el seu partit respecten "moltíssim" els temps judicials, ha subratllat que actualment "les persones processades no tenen càrrecs representatius a la ciutat" i "pràcticament tots estan suspesos de militància des que es va obrir l'expedient a Génova i aquest procés".

Catalá ha reiterat que el seu partit esperarà que es resolguen els recursos perquè "es pot sobreseure" el procés judicial i prendrà decisions en funció de com evolucione.

Presumpció d'innocència

Així doncs, ha demanat que es respecte el principi de presumpció d'innocència perquè "la línia ha de ser la mateixa" per a tots els partits, i ha recordat que actualment hi ha un regidor de Compromís que "està processat, per a qui demanen cinc anys de presó per homicidi imprudent", en referència a Pere Fuset per l'accident mortal dels Concerts de Vivers de 2017, a l'espera de juí.

"No podem tractar de manera desigual les persones perquè militen en un partit o en un altre"

"No podem tractar de manera desigual les persones perquè militen en un partit o en un altre", ha recalcat la també número dos del PPCV, per a rebutjar que l'edil de Compromís Pere Fuset "vaja als debats i siga eventual portaveu" o que l'exsubdelegat del govern i exsocialista Rafael Rubio "haja sigut reubicat en la seua plaça laboral" després que isquera de la presó, en quedar com a investigat en el cas Assut per presumpta corrupció urbanística.

També et pot interessar

stats