Anticorrupció demana quinze anys de presó per a Grau per blanqueig de capitals a l'Ajuntament de València i quatre per als regidors i assessors

El ministeri públic sol·licita set anys per a l'exsecretària del grup municipal popular i una multa per al partit

Alfonso Grau, en una visita als jutjats en una imatge d'arxiu
Alfonso Grau, en una visita als jutjats en una imatge d'arxiu / Efe

La Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat 15 anys de presó per a l'exvicealcalde de València Alfonso Grau, al qual situa al capdavant una presumpta trama de blanqueig de capitals provinent de comissions d'empresaris al consistori.

En la causa, una de les peces del cas Taula, Anticorrupció també demana pena de presó per a destacats membres de Grup Municipal del PP en l'etapa de Rita Barberà. Així, sol·licita set anys per a l'exsecretària de la formació, María del Carmen García-Fuster, i cinc anys per a José Salinas i Juan Eduardo Santón, responsables de les empreses municipals Fundació Turisme València Oficina de Congressos i Fundació de la Comunitat Valenciana per a la Innovació Urbana i l'Economia del Coneixement, respectivament.

El ministeri públic considera provada la participació en l'entramat del mig centenar d'exregidors i exassessors del grup municipal que estaven investigats i els demana quatre anys a cadascú per un presumpte delicte de blanqueig.

Finalment, assenyala el PP de València com a responsable i demana per a la formació una multa de 146.000 euros.

Es dona la circumstància que Grau va abandonar la presó el dijous 11 de novembre, on estava des de maig amb relació a un altre cas, Assut, en què se l'investiga per un altre presumpte cobrament de comissions.

També et pot interessar

stats