Casado rebutja defensar totes les dones i culpar tots els homes en temes de violència masclista

El president del PP afirma que derogaria la llei de l'avortament per a tornar a la de 1985, de supòsits.

El president del Partit Popular, Pablo Casado, durant una entrevista
El president del Partit Popular, Pablo Casado, durant una entrevista / Ballesteros (Efe)

El president del PP, Pablo Casado, assegura que el seu partit, des de la defensa de la legislació per a acabar amb la xacra de la violència contra la dona, no és partidari de polítiques "que defensen totes les dones o que intenten criminalitzar tots els homes".

Els populars no accepten aquesta col·lectivització que diu que "les dones són víctimes per ser-ho i els homes, agressors per ser-ho", assenyala Casado, qui es defineix com a feminista si el feminisme és defensar i respectar la igualtat d'oportunitats entre homes i dones.

El dirigent del PP subratlla que cal dedicar “tots els esforços” a les dones que han sigut víctimes, o que poden ser-ho, i “tota la càrrega penal”, inclosa la presó permanent revisable, contra aquells homes que han pogut ser agressors. Casado ha recordat que el PP va ser el primer partit a llançar un pla nacional d'eradicació d'aquesta xacra social i el primer a liderar un pacte d'Estat per a acabar amb la violència contra les dones. 

Casado assegura que derogaria la llei de l'avortament per a tornar a la de 1985

D'altra banda, el president del PP s'ha mostrat partidari de derogar l'actual llei de l'avortament de terminis, aprovada en 2010, i tornar a la de supòsits aprovada en 1985 pel govern de Felipe González, que creu que era "de consens" i que "no hi havia cap necessitat de canviar".

La llei de 1985 va despenalitzar l'avortament en els supòsits de violació, risc per a la salut física i psíquica de la mare, i malformació en el fetus, mentre que la de 2010, en vigor, permet l'avortament lliure en les 14 primeres setmanes de gestació.

També et pot interessar

stats