Carlos Flores (Vox) dimiteix del Consell de Transparència i la Junta Electoral davant del 28M

El candidat de la ultradreta a la Generalitat carrega contra els partits "majoritaris" per no posar-se d'acord per a renovar l'organisme 

Carlos Flores, en una entrevista per a À Punt
Carlos Flores, en una entrevista per a À Punt (arxiu) / À Punt NTC

El candidat de Vox a presidir la Generalitat en les eleccions autonòmiques del 28 de maig, Carlos Flores, ha dimitit com a vocal de la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana per tal de poder ser elegible en els comicis i del Consell de Transparència per la "impossibilitat" d'assumir aquestes funcions i les de candidat al mateix temps. Ho ha anunciat en declaracions als mitjans abans d'oficialitzar la renúncia als dos llocs que ocupava. Igualment, ha dit que també posa el càrrec com a cònsol honorari de Macedònia del Nord a València a la disposició del Ministeri d'Exteriors.

"Les tres renúncies tenen a veure amb el fet que el 22 de desembre vaig ser proposat per Vox com a candidat a la presidència de la Generalitat en les eleccions del 28 de maig, però les tres renúncies tenen causes diferents", ha destacat Flores, que també és catedràtic de Dret Constitucional a la Universitat de València.

Segons ha dit, dimiteix de l'organisme electoral perquè ser vocal el fa inelegible per a ocupar un escó en les Corts. És a dir, que ha fet un pas arrere per "imperatiu legal".

Sobre el seu lloc en el consolat, ha assegurat que "formalment, no hi ha cap incompatibilitat entre ser diputat o formar part del govern valencià i ser cònsol honorari, però entenc que el govern de Macedònia poguera tindre alguna objecció que un dels representants consulars ostente un càrrec públic representatiu".

I quant al Consell de Transparència, ha assenyalat que dimiteix davant de la "impossibilitat" de continuar assumint les responsabilitats que li comporta l'organisme i "al mateix temps les responsabilitats en campanya". Tot i això, ha deixat clar que en aquest cas "no hi ha cap incompatibilitat legal". "La meua renúncia deixarà el Consell en una situació més precària, si cap, que la que en aquests moments es troba", ha lamentat, per a criticar la situació d'interinitat en què estan els membres. A pesar que la configuració actual data d'entre 2015 i 2016, aquest òrgan independent no s'ha renovat i encadena dos anys en funcions després del mandat rutinari, de cinc anys.

Quan li han preguntat sobre les negociacions fallides entre els grups parlamentaris en les Corts per a renovar els consellers, el candidat de Vox ha culpat "els grups majoritaris", que "no han volgut posar-se d'acord i han tingut temps per a fer-ho, dos anys". També ha criticat que s'haja exclòs el partit que ell representa de les negociacions. "El Botànic no ha tingut gens d'interés a fer del Consell un òrgan plenament eficaç, com demostra el fet que té una vacant des de fa quatre anys. La llei estableix que ha d'haver-hi un conseller per cada grup parlamentari i en aquests moments hi ha sis grups i cinc consellers", ha denunciat. A parer seu, "ningú va moure un dit perquè hi haguera per part de Vox un sisé membre", de la mateixa manera que "ningú va posar en marxa el Consell Assessor" i que "les dotacions de mitjans i personal són baixes".

Campanya "de boca-orella"

Pel que fa a la campanya electoral, la formació ultradretana té la "intenció d'arribar a tots els valencians, tot i mancar dels "mitjans econòmics i d'una altra mena dels quals disposen els dos grans partits". "Serà una campanya de boca-orella, com l'acte del dissabte passat a la plaça dels Pinazo: pujats a un calaix de taronges i amb un megàfon a la mà, així és com s'arriba a la gent", ha assegurat.

També et pot interessar

stats