Camps: “Feijóo i Mazón ja coneixen la meua il·lusió i vocació de servei”

L’expresident de la Generalitat, absolt per la Gürtel, creu que el PP mostrarà el mateix entusiasme que ell pel seu retorn a la política

L'expresident Camps mira cap amunt en la roda de premsa que va oferir dimecres en fer-se pública la seua exculpació
L'expresident Camps mira cap amunt en la roda de premsa que va fer dimecres en fer-se pública la seua exculpació / Ana Escobar (EFE)

“Feijóo i Mazón ja coneixen la meua il·lusió i vocació de servei”, afirmava l’expresident de la Generalitat i exlíder del PP, Francisco Camps, de qui dimecres se sabia que quedava absolt de l'última causa judicial que quedava oberta, la de les presumptes adjudicacions il·legals de la trama Gürtel a través de contractes d’Orange Market.

Camps, en la primera compareixença que va oferir en transcendir la decisió d’exculpació de l’Audiència Nacional, ja va manifestar la seua intenció de tornar a estar en la primera línia política. Argumentava, entre altres raons, la seua “vocació” i “compromís”. Una idea que ha tornat a plantejar este divendres en declaracions a la cadena COPE.

“La història del PP és la de moltes persones com jo, que comencem posant cadires en els mítings”, afegia. En este sentit, indicava que no li cap al cap la possibilitat que el PP no mostre el mateix entusiasme que ell pel seu retorn a la primera línia política, atés que els seus companys de partit “són gent seriosa i preparada".

Francisco Camps, d’altra banda, assegurava que el PSOE "que ara amnistia els qui volen trencar Espanya", en una clara referència a la llei d’amnistia aprovada este dijous, van demanar per a ell "un total de 100 anys de presó i més de 150 milions d'euros de responsabilitat civil" en les causes penals en les quals va exercir l'acusació.

Puig està condemnat a pagar-me les costes que mai m'ha pagat, és un mal president i un morós Francisco Camps - Expresident de la Generalitat

Fent una mirada al passat, i en concret a la causa que l’ha investigat, Camps ha considerat responsable de la seua persecució judicial el també expresident de la Generalitat, el socialista Ximo Puig. "Alguna cosa va fer molt greu que hauria de ser investigat. Va passar d'usar advocats privats en la seua acusació contra mi a utilitzar l'Advocacia de la Generalitat".

"Puig està condemnat a pagar-me les costes que mai m'ha pagat, és un mal president i un morós. Òbviament no m'ha telefonat, ni ganes", ha agregat.

Totes, totes, totes les causes contra mi han sigut inexplicables Francisco Camps - Expresident de la Generalitat

Preguntat pel "fang" polític actual, Camps ha recordat l'exalcaldessa de València Rita Barberá i "tants altres" dirigents del PP que no han pogut explicar-se públicament. “Totes, totes, totes les causes contra mi han sigut inexplicables”, ha afegit qui va estar al capdavant del Consell des del 2003 fins al 2011.

“És dur per a un polític no poder desenvolupar tot el potencial que un porta dins, no poder fer col·legis o hospitals. Em sent amb ganes, experiència, maduresa i aplom suficients”, ha insistit.

També et pot interessar

stats