Camps: "Sempre he confiat que la justícia em donaria la raó"

L'expresident de la Generalitat i exlíder del PP valencià obri la porta a tornar a la primera línia política per "vocació" i "compromís" i es posa a disposició del partit

Compareixença de l'expresident de la Generalitat Francisco Camps després de ser absolt pel cas Gürtel / Foto de portada: Efe

El periple judicial de l'expresident Francisco Camps durant més d'una dècada ha conclòs este dimecres sense condemnes, després d'haver-se conegut l'absolució en l'últim floc del cas Gürtel que tenia pendent en els tribunals. "La lluita ha sigut ferotge, però sempre he confiat que els jutges, els magistrats i el jurat em donarien la raó", ha dit, visiblement satisfet, en la primera compareixença pública que ha protagonitzat minuts després que l'Audiència Nacional ha fet pública la sentència en què l'exculpa pels contractes de la Generalitat amb la trama corrupta liderada per Francisco Correa.

Després del juí, que va acabar fa més de set mesos, el tribunal ha considerat que "no existeix prova o cap indici" que el també exlíder del PP valencià haguera ordenat adjudicar a Orange Market l'expositor valencià en Fitur l'any 2009. Es posa així punt final a quinze anys d'investigacions judicials, en què ha estat esguitat per deu causes per corrupció —una va acabar arxivant-se— i cinc imputacions. Este últim juí, celebrat a l'Audiència Nacional, va quedar vist per a sentència fa set mesos i era el segon que afrontava Camps després del conegut com el dels trages, el que el va portar a dimitir com a cap del Consell el 2011 abans de quedar exculpat per un tribunal popular. Ara, més d'una dècada després, queda exonerat de totes.

En una compareixença amb moltíssima expectació mediàtica i acompanyat pel seu advocat, Pablo Delgado, Camps ha agraït la tasca del lletrat i ha reivindicat la seua innocència i honorabilitat. "Sempre m'he presentat en els tribunals, mai m'he amagat de la justícia. No he plorat pels racons, ni he demanat a ningú que m'indulte o m'amnistie", ha dit l'exmandatari autonòmic.

Ara, Camps ha obert la porta a tornar a la primera línia política tot i que sense precisar en quin àmbit. "Ho decidirà el partit", ha assegurat. De moment, ja ha parlat per telèfon amb el líder nacional del que va ser el seu partit, Alberto Núñez Feijóo. Els dos s'han citat per a mantindre una conversa quan les agendes ho permeten, però, en qualsevol cas, l'exdirigent del PP té clar que vol "estar en política" perquè és la seua vida, per "vocació" i "compromís". En este sentit, ha reconegut que li agradaria presentar-se de nou com a candidat a unes hipotètiques eleccions i es posa al servei del seu partit. "M'agradaria tornar a l'escrutini del qual mai hauria volgut eixir, que és el de les urnes. M'encanta la democràcia" ha proclamat.

L'expresident exculpat ha fet una reflexió també als periodistes sobre la situació que ha viscut des que el 2011 la imputació en el cas dels trages el va obligar a dimitir del càrrec "per honor", just quan acabava de guanyar les eleccions autonòmiques per tercera vegada consecutiva. Ha lamentat el "patiment" que han viscut ell i la seua família perquè en dotze anys no ha pogut exercir la política com li hauria agradat i que el seu nom s'ha tacat perquè "algú va decidir obrir una instrucció penal" contra ell quan des del principi es tractava d'una qüestió "política i no jurídica". "No té sentit, açò no li pot ocórrer a cap espanyol. No pot ser que algú com jo, que sempre he demostrat passió per la política, duga quinze anys apartat", ha dit.

També et pot interessar

stats