Calviño: "Estem veient si cal prendre alguna mesura per a reduir la factura elèctrica"

La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra d'Afers Econòmics no ha precisat si es preveu actuar sobre la part impositiva o sobre altres elements

La vicepresidenta segona del Govern i ministra d'Assumptes Econòmics i per a la Transformació Digital, Nadia Calviño
La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra d'Afers Econòmics i per a la Transformació Digital, Nadia Calviño / EuropaPress

La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra d'Afers Econòmics i per a la Transformació Digital, Nadia Calviño, ha assegurat aquest dijous que el govern està estudiant si és necessari prendre alguna mesura per a abaratir la factura elèctrica "a curt termini", encara que no ha precisat si es preveu actuar sobre la part impositiva o sobre altres elements.

Calviño, en declaracions a la cadena SER, ha defés el règim tarifari per hores que ha entrat en vigor per la seua "lògica" i per la seua "utilitat", perquè els ciutadans sàpien en quins moments del dia és més cara o més barata l'electricitat.

Ara bé, ha indicat que la posada en marxa d'aquest sistema ha coincidit amb un augment elevat dels preus de l'energia i, sobretot, dels costos d'emissió de CO₂.

"Estem veient si cal prendre alguna mesura per a reduir la factura a curt termini. Els costos de CO₂ no baixaran i hem d'assegurar-nos d'accelerar el procés de transició perquè el nostre mercat siga com més eficient millor", ha apuntat.

Preguntada per si considera que les elèctriques estan "unflant" els preus, Calviño ha recordat que la vicepresidenta quarta, Teresa Ribera, ja ha demanat a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) que revise el possible impacte del nou sistema tarifari, així com que analitze si s'estan produint pràctiques anticompetitives.

La ministra d'Afers Econòmics ha insistit que ha d'assegurar-se que la transformació energètica que necessita Espanya és "justa", per la qual cosa ha subratllat que el govern espanyol tractarà d'utilitzar tots els instruments al seu abast perquè aquesta transició "siga el més suau i positiva possible".

També et pot interessar

stats