La nova factura de la llum tindrà tres períodes de consum

Es permetrà contractar diferents potències per hores.

El preu de la llum preocupa la ciutadania

El passat gener ha sigut el tercer mes més car de la història pel que respecta al rebut de la llum. Es tracta d'una queixa generalitzada tant al carrer com a les xarxes socials.

Per això, a partir de l'1 d'abril hi haurà un canvi per complet en la factura que permetrà, amb una bona organització, estalviar-se uns euros sempre que s'adapte la vida diària als horaris més compatibles.

Així, la primera de les novetats radica en el fet que hi haurà una discriminació horària per a tots. És a dir, s'implantaran diferents preus segons l'hora del dia en què es consumisca llum. Hi haurà, concretament, tres períodes de consum. Són els següents:

Hora punta, horari més car: Al matí entre 10:00 i les 14:00 hores i a la vesprada/nit entre les 18:00 i les 22:00 hores.

Hora plana, horari normal: Al matí, de 8:00 a 10:00 hores i a la vesprada de 14:00 hores a 18:00 hores; i a la nit de 22:00 a 24:00 hores.

Hora vall, horari més barat: Entre les 0:00 hores i 8:00 hores i caps de setmana.

Aquesta tarifa ja s'oferia en algunes companyies elèctriques, però ara serà un fet generalitzat. A més, les companyies també permetran contractar diferents potències segons l'hora del dia.

Un dels aparells que poden ajudar a estalviar encara més llum són els controladors intel·ligents que disposen d'un mecanisme denominat ICP (Interruptor de Control de Potència) que permet que si superen la potència contractada, interrompa el servei. D'aquesta manera, poden mantenir un control diari de quan es consumeix més per tal d'adaptar-lo a l'horari. De fet, es calcula que controlant les hores i les potències en cada hora tant empreses com particulars podran estalviar fins a un 39% en la factura de la llum.

També et pot interessar

stats