Calero defensa l'aposta del govern per minimitzar riscos en les zones inundables

La delegada del govern a la Comunitat Valenciana presenta a Alzira un estudi amb cinc grans projectes amb els quals es pretén evitar les inundacions

Calero i Polo, aquest dimecres, en Alzira
Calero i Polo, aquest dimecres, a Alzira / À Punt NTC

La delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha visitat aquest dimecres Alzira, a la Ribera Alta, per a presentar les actuacions fetes ja i les previstes en el baix Xúquer per a evitar inundacions en el municipi. Calero ha recordat que una de les seues prioritats són les zones inundables. "El risc zero mai s'aconseguirà. Si cauen 600 litres com va passar en l'última ocasió no hi ha qui ho pare, però sí hem de treballar per a eliminar els problemes en les zones inundables", ha deixat clar. Calero ha remarcat l'aposta del govern per minimitzar riscos per a la població en les zones inundables per culpa del canvi climàtic. I ha afegit que es treballarà amb la màxima agilitat possible per a fer les obres en el termini més curt. Tot i el compromís, la delegada del govern ha admés que no pot donar una data de l'inici de les obres.

L'estudi plantejat confia a resoldre els problemes globals, no tant els puntuals, com ara les pluges torrencials en un determinat moment. L'estudi té un termini de redacció de 24 mesos i inclou cinc projectes, entre els quals actuacions ens els barrancs de la zona, ha detallat Miguel Polo, president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer durant l'acte. El pla encara no inclou actuacions concretes i es definirà durant els pròxims dos anys.

Els veïns critiquen anys de promeses i demanen fets

Voro Pérez , president de l'associació de veïns, ha defensat que els veïns de la població des de fa anys escolten anuncis i promeses dels polítics però mentre no hi haja partides pressupostàries "no s'arregla res". Altres veïns han recordat que cada vegada que diluvia, alguns carrers d'Alzira s'omplin d'aigua i aquestes i altres actuacions haurien d'evitar-ho. Tot i les crítiques, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha defensat que sí que s'han fet algunes obres que han evitat inundacions durant els últims anys.

També et pot interessar

stats