Bolaños acusa el PP de "tractar de controlar la democràcia per la porta de darrere"

El ministre confia que el Tribunal Constitucional adopte aquest dilluns "una decisió justa i d'acord amb la llei" respecte al recurs presentat pels populars

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños
El ministre de la Presidència, Félix Bolaños / PSOE

El ministre de Presidència, Félix Bolaños, ha acusat aquest diumenge el Partit Popular de "tractar de controlar la democràcia per la porta de darrere" amb el recurs que han presentat davant el Tribunal Constitucional i ha advertit de les "greus conseqüències" que tindria que l'òrgan s'alineara amb aquesta "maniobra" dels populars. "Serien conseqüències greus per a la separació de poders, per a la normalitat institucional, per a la sobirania popular i el sistema democràtic", ha assegurat Bolaños. D'aquesta manera, ha reiterat que confia que aquest dilluns el Constitucional "adopte una decisió justa i conformement a la llei".

El Tribunal Constitucional celebrarà aquest dilluns a les 10:00 hores un ple extraordinari per a tractar el recurs d'empara presentat pel PP, en què demanen suspendre la reforma impulsada pel govern per a renovar el tribunal. Aquesta canviaria l'actual majoria de forces conservadores envers les progressistes, cosa que podria facilitar el camí a l'executiu per a reformar, entre altres, els delictes del Codi Penal, a la qual cosa s'oposen els populars.

Bolaños ha advertit que la setmana vinent és clau "a conseqüència de la tensió institucional" que està provocant el PP i el seu líder, Alberto Núñez Feijóo, amb aquesta resposta. "Han decidit continuar amb el seu recurs, és a dir, han decidit continuar amb la tensió insuportable que estan vivint aquesta setmana les institucions al nostre país", ha lamentat.

També et pot interessar

stats