Bolaños exigeix al PP que retire el recurs al Constitucional perquè els seus efectes tindrien "conseqüències impredictibles"

El ministre de Presidència afirma que "es pretén que ocórrega una cosa que no ha ocorregut en 44 anys de democràcia ni ocorre en cap país democràtic del món"

El ministre de Presidència, Félix Bolaños, conversa amb la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero en el Congrés dels diputats aquest dimecres
El ministre de Presidència, Félix Bolaños, conversa amb la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, al Congrés dels Diputats dimecres / Juan Carlos Hidalgo (Efe)

El ministre de Presidència, Félix Bolaños, ha demanat aquest divendres al PP que retire el recurs d'empara que té presentat davant el Tribunal Constitucional amb el qual busca que les Corts no voten les esmenes que busquen facilitar la renovació del mateix òrgan de garanties perquè, segons ha dit, "parar una votació democràtica d'un Parlament democràtic" tindria "conseqüències impredictibles per a la democràcia".

Així s'ha pronunciat Bolaños en declaracions a l'Ateneu de Madrid, on ha acudit per a inaugurar el quadre amb el qual aquesta institució ret homenatge a la periodista Carmen de Burgos, "Colombine".

El ministre ha recalcat que el PP "ha anat massa lluny" en aquest assumpte. "Està tensant les institucions democràtiques, el Congrés, el Senat i el Constitucional, amb un recurs que pretén que ocórrega una cosa que no ha ocorregut en 44 anys de democràcia ni ocorre en cap país democràtic del món", ha dit.

Feijóo i el complot

Preguntat sobre qui està darrere del "complot" de la dreta al qual va al·ludir dijous el president del Govern, Pedro Sánchez, el ministre ha respost esmentant el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo: "Si Feijóo encapçala aquesta operació, malament; si el senyor Feijóo obeeix als elements més extremistes i menys democràtics de la dreta en aquest país, pitjor".

Bolaños ha evitat respondre expressament quan li han preguntat què creu que hauria de fer el Senat si el TC acceptara les mesures cautelaríssimes que sol·licita el PP la vespra del debat que hi ha programat el dia 22 sobre la proposició de llei. Aquesta inclou la reforma del mètode d'elecció dels magistrats del TC que correspon nomenar el Consell General del Poder Judicial.

"És impredictible, no vull ni pensar les conseqüències que tindria aquell recurs per a la democràcia si al final s'estimara. No es pot permetre que res puga parar una votació democràtica al Parlament triat pels espanyols", ha sentenciat, posant l'accent que "ningú pot parar el funcionament democràtic d'un Parlament".

A continuació, ha insistit que, precisament per això, el PP ha de retirar el recurs. "Tindria unes conseqüències impredictibles per a la nostra democràcia, per això és una enorme irresponsabilitat tindre aquest recurs encara davant el TC, i el PP l'ha de retirar hui mateix", ha reblat.

També et pot interessar

stats