El Bigotes acusa González Pons de falsejar contractes per a la Gürtel a València

Álvaro Pérez presenta un escrit de confessió en què aporta indicis de contractacions il·legals amb la trama corrupta

Esteban González Pons després de la reunió del comité de direcció del PP,  aquest dilluns a Madrid
El Bigotes acusa l'exconseller González Pons d'adjudicar contractes il·legals per a la Gürtel

El número tres de la trama Gürtel, Álvaro Pérez, el Bigotes, ha assenyalat Esteban González Pons, vicesecretari institucional del Partit Popular, exconseller de Relacions Institucionals i exportaveu del Consell, d’haver falsejat el 2004 un contracte d’aquesta Conselleria per un total de 62.548,09 euros amb Orange Market, la filial valenciana de la trama corrupta.

L’acusació de Pérez, segons informa la SER, ha estat presentada en un escrit de confessió de 58 pàgines relacionat amb el futur judici de les adjudicacions milionàries que es van fer des de la Generalitat sota la presidència Francisco Camps a Orange Market, de la qual el Bigotes era el màxim responsable.

Álvaro Pérez assegura en l’escrit que l'adjudicació del contracte, l’objecte del qual era la distribució d’una memòria USB amb la guia de comunicació de la Comunitat Valenciana, es va produir per l’amistat que tenien Ignacio Blanch, gerent d'Orange Market, amb González Pons.

A més, afirma que en les mateixes dates i gràcies a aquesta “amistat”, l’exconseller va mitjançar perquè la Generalitat concedira un altre contracte a dit de l'empresa pública Vaersa a la Gürtel.

El Bigotes aporta indicis de les seues afirmacions assegurant que l’acrònim “egp”, anotat al costat d’un dels pagaments registrats en la fulla de tresoreria de la comptabilitat d'Orange Market, correspon a Esteban González Pons.

L’exconseller i vicesecretari institucional de Feijóo, ja va estar esguitat per la Gürtel quan l’exdirector de la Radiotelevisió Valenciana (RTVV), Pedro García, va afirmar que González Pons li va ordenar contractar amb la trama el servei de pantalles i megafonia de la visita del papa a València. Anticorrupció, però, va considerar prescrits els fets i la investigació es va clausurar.

També et pot interessar

stats