L'Audiència Nacional aparta un jutge de la causa contra Camps per vincles amb el PP

E- El ple ha decidit per unanimitat retirar el magistrat Joaquín Delgado, que va ocupar càrrecs en el Ministeri de Justícia en temps dels populars a la Moncloa, del tribunal que jutjarà l'expresident de la Generalitat pels contractes de Fitur amb Gürtel

L'ex president del PP de la Comunitat Valenciana Francisco Camps compareix en roda de premsa
L'ex president del PP de la Comunitat Valenciana Francisco Camps compareix en roda de premsa / Jorge Gil (Europa Press)

L'Audiència Nacional ha apartat el magistrat Joaquín Delgado del tribunal que jutjarà l'expresident de la Generalitat, Francisco Camps, en relació amb la contractació amb la trama Gürtel del pavelló de la Comunitat Valenciana en Fitur el 2009. Una causa en què la Fiscalia Anticorrupció li demana dos anys i mig de presó per delictes de prevaricació i frau.

La sala penal ha estimat per unanimitat la incompatibilitat de Delgado per a la causa pel fet que va ocupar llocs de responsabilitat en el Ministeri de Justícia quan estava el PP en la Moncloa, concretament durant l'etapa de José M. Michavila i Rafael Catalá com a ministres.

L'article 351 de la llei orgànica del poder judicial estableix que els jutges que reingressen en la carrera hauran d'abstindre's d'intervindre "en qualssevol assumptes en els quals siguen part partits o agrupacions polítiques, o aquells dels seus integrants ostenten o hagen ostentat càrrec públic".

Delgado va rebutjar apartar-se del judici al·legant que en el seu pas per Justícia havia ocupat llocs de "naturalesa tècnica i de gestió", si bé el ple ha conclòs que es donen les causes previstes en la llei perquè no puga pertànyer al tribunal.

Quatre magistrats recusats en les causes de Gürtel

Anteriorment, la sala penal també va apartar l'ara magistrada del Tribunal Constitucional Concepción Espejel, el conseller madrileny Enrique López i el president de l'Audiència Provincial Juan Pablo González, del tribunal que havia de jutjar la trama per altres branques del procediment. En el seu cas, les acusacions van al·legar una suposada afinitat al PP -partit que ha acabat sent condemnat com a partícip a títol lucratiu-, i el ple va entendre que efectivament no havien de jutjar la causa.

La sala penal també va acceptar la recusació del magistrat de l'Audiència Nacional José Ricardo de Prada de la causa pel presumpte pagament en B de part de la reforma de la seu del PP a Madrid després d'entendre que la imparcialitat havia quedat compromesa per haver-se pronunciat ja sobre els comptes opacs del patit en una primera sentència de Gürtel.

També et pot interessar

stats