L’exdirector d’RTVV responsabilitza Camps i González Pons de donar-li instruccions per a contractar amb Gürtel

Pedro García exculpa Juan Cotino en el juí per la visita de Benet XVI.

L’exdirector general d’RTVV, Pedro García, durant la seua declaració a l’Audiència Nacional
L’exdirector general d’RTVV, Pedro García, durant la seua declaració a l’Audiència Nacional

L’exdirector general de la Radiotelevisió Valenciana (RTVV), Pedro García, ha reconegut que va rebre i donar instruccions perquè l’empresa pública contractara el servei de pantalles i megafonia en la visita del papa a València a empreses d’Álvaro Pérez, el Bigotes, el responsable de la part valenciana de la trama Gürtel. El ministeri públic estima que la trama es va embutxacar 3,3 milions dels 7 i mig que la televisió pública valenciana va pagar per aquest servei.

A preguntes de la Fiscalia, García ha reconegut que va orientar en aquest sentit l’exdirector financer d’RTVV, Ricardo Calatayud. Una orde que, assegura ell mateix, havia rebut prèviament de l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, i del que aleshores era conseller de Presidència, Esteban González Pons.

“Rep una telefonada de Camps en què em diu que no em negara a res del que em plantejaren; que no hi posara cap impediment”, ha declarat García. L’exdirector general d’RTVV ha explicat que temps després d’aquesta comunicació, González Pons li va dir que el Bigotes estava molt enfadat perquè l’havien deixat fora de les adjudicacions de l’organització de la visita del papa, per la qual cosa “calia donar-li un servei, un treball”. “Em va dir [González Pons] que li adjudicàrem les pantalles i la megafonia”, ha explicat.

Aquestes adjudicacions es van atorgar finalment a Teconsa, una empresa pantalla de la Gürtel, amb una experiència marginal en l’organització esdeveniments.

L’exdirector d’RTVV s’enfronta a 41 anys de presó en aquesta peça de la Gürtel i ha pactat una reducció amb la Fiscalia a canvi de confessar la participació en els fets i assenyalar altres responsables.

García exculpa Cotino, a qui assenyala el Bigotes

García ha negat qualsevol ingerència de l’expresident de les Corts i aleshores conseller d’Agricultura, Juan Cotino, per a qui demanen 11 anys i a qui hores abans ha acusat Álvaro Pérez, un altre dels penedits. “L’última paraula de tot la tenia Juan Cotino”, ha declarat el Bigotes, que ha assenyalat l’expresident de la Generalitat “Paco Camps”, com la persona que el va posar al capdavant de l’organització.

Cotino s’ha negat a pactar amb la Fiscalia, a diferència de 13 dels acusats. La línia de defensa de l’excap de la Policia s’ha ressentit aquest dimarts després que l’Audiència Nacional haja rebutjat incloure com a prova un informe a petició del seu advocat que apunta el Vaticà com a responsable que RTVV donara el senyal a tot el món.

També et pot interessar

stats