Bellver (PP): "Mai he actuat contra els interessos i el bé públic. Estic segur que així es demostrarà"

El vicepresident segon de la mesa de les Corts lamenta que demanen la seua dimissió "els que no demanen la dimissió dels seus càrrecs imputats"

Aquestes són les novetats del sumari del cas Assut / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
27 d'abril 2022 - 12:54 Actualitzat: 27 d'abril 2022 - 20:38

"Mai he actuat en contra dels interessos i el bé públic, estic molt satisfet amb l’actuació que he mantingut sempre. Estic segur que així es demostrarà". Amb aquestes declaracions el vicepresident de la mesa de les Corts i diputat pel Partit Popular, Jorge Bellver (PP), eixia al pas de les informacions que apunten la seua implicació en el cas Assut, on seria un dels vora 60 imputats.

A pesar de remarcar que no tenia coneixement oficial, "ni per les Corts ni pel jutjat", segons ha matisat, de la seua presumpta implicació en aquesta macrocausa de corrupció, Jorge Bellver ha insistit davant els mitjans de comunicació que sempre ha actuat correctament en les funcions que ha dut a terme.

Les Corts certifiquen la condició d'aforat de Bellver

Poc després de fer aquesta afirmació Jorge Bellver, s'ha confirmat que el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, havia signat aquest dimecres el document que certifica que el vicepresident segon del parlament valencià és actualment diputat autonòmic, segons han confirmat a Efe fonts parlamentàries.

Aquesta petició del jutjat és el tràmit previ a poder formalitzar la imputació formal de Bellver, que només pot fer el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, donada la seua condició d'aforat.

"Crec en la correcta actuació durant tota la seua vida política de qui els parla", afirmava Bellver. "Crec en la correcció dels meus actes", assenyalava després que trascendira que ell és un dels imputats dins del cas Assut. En aquesta causa se l’investiga per la seua etapa com a regidor d’Urbanisme a València, en el govern de la popular Rita Barberá.

El sumari apunta que l’actual vicepresident segon de la mesa de les Corts va rebre presumptament regals del cap de la trama, l’empresari Jaime Febrer. Entre els obsequis que va rebre l’exregidor per Nadal, el sumari judicial recull diversos rellotges i una maleta.

Respecte a la petició de dimissió de Jorge Bellver, que demanaven aquest dimecres Unides Podem i Ciutadans, l’exregidor ha lamentat que "aquells que demanen la seua dimissió sense respectar la presumpció d'innocència són els que no demanen la dimissió dels seus càrrecs imputats".

"He dedicat tota la meua vida al servei públic i estic molt satisfet d’això, per això em dol que es qüestione tota aquesta dedicació al servei públic que he fet al llarg de la meua vida", ha expressat davant els mitjans de comunicació. 

El document que ha firmat el president de les Corts, redactat pel lletrat major de les Corts, i que confirma la condició de diputat de Jorge Bellver respon a la petició formulada al Parlament autonòmic per la titular del jutjat d'instrucció número 13 de València, que investiga el cas Assut, perquè s'acreditara la condició de diputat de Bellver.

També et pot interessar

stats