Barceló nega que la dimissió d'Oltra haja empitjorat les relacions en el Botànic: "Els projectes sempre estan per damunt de les persones"

La síndica del PSPV no aclareix el seu futur com a eventual candidata a l'alcaldia d'Alacant en les municipals del 2023 i incideix que ara està centrada en les Corts

Ana Barceló, entrevistada aquest dilluns en 'Les notícies del matí'

"Els projectes sempre estan per damunt de les persones". Amb aquesta frase dona per tancada Ana Barceló, síndica del PSPV a les Corts, la crisi oberta en el govern valencià amb motiu de la dimissió de la ja exvicepresidenta Mónica Oltra després de ser imputada en una causa judicial que investiga si va intentar encobrir els abusos sexuals a una menor tutelada comesos per part de l'exmarit.

Entrevistada aquest dilluns en Les notícies del matí, la també presidenta del PSPV ha negat que la renúncia d'Oltra haja afectat negativament la relació entre socialistes i Compromís, coalició en què s'integra l'exnúmero dos del Consell, i ha assenyalat que l'acord del Botànic ha de tirar endavant perquè els tres socis són "les baules d'una cadena que té com a finalitat que la Comunitat Valenciana recupere l'economia i que la ciutadania puga veure resoltes les seues necessitats". Barceló, que compleix poc més d'un mes com a síndica socialista a les Corts, assegura que les relacions amb els socis parlamentaris "gaudeixen de molt bona salut" i que el tracte amb l'homòloga de Compromís, Papi Robles, és molt positiu. Segons ha explicat, des que es va incorporar al càrrec han tingut "temps per a parlar" i conéixer-se millor.

L'exconsellera de Sanitat Universal ha sigut la persona designada per Ximo Puig per a substituir Manolo Mata en la tasca de construir ponts de diàleg des del partit de govern amb la resta dels grups parlamentaris. I en aquesta faena ha dit que està centrada en l'objectiu d'aconseguir que la cambra autonòmica aprove iniciatives legislatives que permeten "avançar i consolidar la recuperació econòmica de la Comunitat Valenciana" després de la pandèmia i en un moment especialment complicat per la crisi generada per la guerra d'agressió a Ucraïna.

No entraré en les valoracions d'Oltra, sempre les he emmarcades en un moment personal difícil per a ella

Preguntada directament pels retrets que Oltra va dirigir directament al PSPV i en especial al president de la Generalitat, Barceló ha fet gala del tarannà conciliador i diplomàtic que haurà de desplegar diàriament a les Corts. No ha volgut valorar les declaracions de l'exvicepresidenta, amb qui ha dit que no ha parlat encara —tot i que té intenció de fer-ho pròximament—. Unes manifestacions que ella "sempre" ha emmarcat en "el moment tan dur i complicat" que ha viscut la política de Compromís "com a persona". "No faré cap apreciació del que accidentalment algú puga comentar", ha dit la presidenta del PSPV, que ha incidit que el govern valencià el formen tres forces polítiques i que "cadascuna ha contribuït al fet que aquest projecte estiga en marxa i continue per damunt de les persones i personalismes".

Eventual candidatura a l'alcaldia d'Alacant

Pel que fa al cicle electoral que s'obri fins a l'any 2023, Barceló no ha volgut pronunciar-se sobre el seu futur i ha deixat enlaire la possibilitat d'encapçalar la candidatura socialista a l'alcaldia d'Alacant en les pròximes eleccions municipals. Ha apuntat que no vol parlar de futuribles ni de les seues preferències personals. També ha deixat clar que ara per ara està centrada en el present i en la seua faena a les Corts com a síndica del PSPV. "El que haja de passar ja vindrà", ha subratllat.

Canvis en la delegació del govern espanyol

D'altra banda, la parlamentària ha valorat molt positivament la gestió de la fins ara delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, que aquest dilluns serà designada senadora autonòmica pel PSPV. La substituirà en el càrrec la regidora a l'Ajuntament de València Pilar Bernabé. Barceló ha emmarcat tots aquests moviments en la normalitat i ha dit que són una mostra de "la bona sintonia i el diàleg fluid" que hi ha entre el govern estatal i el valencià i que ha permés, a parer seu, que Pedro Sánchez i Ximo Puig compartisquen impressions i establisquen conjuntament el full de ruta per a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats