Barcala rebutja la taxa turística i qualifica la proposta "d'autèntica barbaritat" i "atac al sector"

L'alcalde d'Alacant ha valorat la iniciativa de Compromís i Unides Podem en una entrevista en Les notícies del matí

22.09.2021 | LNM Entrevista Luis Barcala

L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, rebutja frontalment la taxa turística proposada per Compromís i Unides Podem, que es debat dins del Botànic. En una entrevista a Les notícies del matí ha qualificat la proposta "d'autèntica barbaritat" i "'atac al sector".

Barcala ha destacat que ara és moment d'ajudar un col·lectiu que ha patit molt durant la pandèmia i "no es pot generar incertesa". A més, ha demanat al president de la Generalitat, Ximo Puig, que deixe clara la seua postura i llance un missatge més rotund que "aquesta mesura no l'aprovarà".

La taxa turística és per a l'alcalde d'Alacant, un mesura que té un "afany recaptatori, que no beneficia al sector turístic, sinó que el penalitza quan necessita ajudes i no més traves ni impostos". En la seua opinió, es tracta d'un "debat estèril i inoportú que es trau per a tapar vergonyes com les discrepàncies en el Botànic".

"La taxa turística és un debat estèril i inoportú que es trau per a tapar vergonyes com les discrepàncies en el Botànic"

Una actuació important per al turisme d'Alacant és el projecte de Centre de Congressos al port. L'alcalde ha destacat que “progressa adequadament” i que estan tancant els últims detalls per a la firma dels convenis.

Sobre la possibilitat que Alacant opte a organitzar l'America’s Cup de vela, Barcala no es tanca a cap esdeveniment, però indica que ningú s'ha posat en contacte amb l'Ajuntament i que la seua prioritat és l'Ocean Race de vela. “Tenim firmades les dues pròximes eixides i ja li vaig demanar a Puig el compromís per a assegurar més enllà d'aquestes dues edicions”.

Canvi de model de finançament

D'altra banda, l'alcalde d'Alacant també s'ha pronunciat sobre la trobada dels presidents d'Andalusia i la Comunitat Valenciana, el popular Juanma Bonilla i el socialista Ximo Puig, en la qual han reclamat de manera conjunta que s'òbriga el debat per a la modificació del model de finançament autonòmic i, mentrestant, cree un fons transitori compensatori que pal·lie l'"infrafinançament" de totes dues comunitats. En aquest sentit, Barcala ha indicat que el fons transitori pot ser un principi, però no una fi en si mateix, ja que "cal revisar el model de finançament de dalt cap avall".

"Al Govern d'Espanya no li interessa tindre un model de finançament a què totes les comunitats autònomes puguen agarrar-se i exigir, perquè llavors es queda sense moneda de canvi per a pactes"

Així, ha explicat que el president del PP, Pablo Casado ha posat damunt de la taula un model específic de finançament, que mereix una anàlisi per part del govern i una resposta. "Si al govern aquest model no li agrada, que propose el seu, però no ha proposat cap model perquè no el tenen". Al seu parer, al Govern d'Espanya "no li interessa tindre un model de finançament al qual totes les comunitats autònomes puguen agarrar-se i exigir, perquè llavors es queda sense moneda de canvi per a pactes".

També et pot interessar

stats