Baldoví confirma que Compromís tindrà una "participació de primera" en la posada de llarg de Sumar

El candidat valencianista ha assegurat que "li encantaria" que Yolanda Díaz fera campanya per la coalició en les eleccions autonòmiques i municipals

Joan Baldoví i Aitana Mas responen les preguntes d'À Punt NTC aquest dissabte a València
Joan Baldoví i Aitana Mas responen a les preguntes d''À Punt NTC' aquest dissabte a València / À Punt NTC

El diputat estatal i candidat a la Presidència de la Generalitat de Compromís, Joan Baldoví, ha confirmat aquest dissabte que les tres potes de la coalició —Més, Iniciativa i els Verds— tindran una "participació de primera" en la posada de llarg de Sumar aquest diumenge. 

Baldoví ha anunciat que hi assistiran l’alcalde de València, Joan Ribó; la consellera d’Agricultura i Canvi Climàtic, Isaura Navarro —per Iniciativa—, i la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó —per Més—, entre d’altres. 

El presidenciable valencianista ha remarcat que ha sigut una decisió unànime al si de la coalició, "sense imposicions i apriorismes", en referència a la postura de Podem. Baldoví també ha recordat que Compromís "ja és una suma" i una "cooperativa política" i que la plataforma que encapçala Díaz encara ha de prendre forma i "hem de parlar". 

Ara com ara, ha matisat, el focus de la coalició està en la renovació del govern del Botànic i en aconseguir majories progressistes en els pobles i ciutats. "Qui es presenta al País Valencià no és Sumar", ha emfasitzat, tot i que també ha expressat que "li encantaria" que Díaz fera campanya per Compromís en les eleccions autonòmiques i municipals. 

A partir del 29 de maig, però, la coalició treballarà en la candidatura per a les eleccions generals. "Sumar no és amuntonar", ha tornat a dir, i tot just ha posat com a exemple el paper de Per Andalusia en les eleccions andaluses. 

Mas: "Hem de seguir construint un feminisme per a la majoria"

Baldoví ha fet aquestes declaracions en l’acte de partit celebrat a València sota el lema "Política no apta per a masclistes", en el qual han participat dones representants de la coalició com Mas, Amigó o la coportaveu Àgueda Micó. 

Durant la seua intervenció, la vicepresidenta, consellera d’Igualtat i cap de llista per Alacant ha subratllat que "la prioritat de la propera legislatura, en el marc de l’aprovació de la llei valenciana d’igualtat, és capgirar el sistema i transformar-ho tot".

Mas ha marcat com a objectiu també "seguir construint un feminisme per a la majoria" i ha reivindicat i recordat la tasca de l’exvicepresidenta Mónica Oltra, que ha assegurat, ha suposat, "xicotetes revolucions irreversibles que posen la vida en el centre". 

Imatge de l'acte celebrat per Compromís aquest dissabte a València sota el lema "Política no apta per a masclistes"
Imatge de l'acte celebrat per Compromís aquest dissabte a València sota el lema "Política no apta per a masclistes" / À Punt NTC

També et pot interessar

stats