Yolanda Díaz presentarà la candidatura de Sumar a les generals el 2 d'abril

La vicepresidenta segona del govern ha anunciat en Twitter l'acte que servirà com a llançament del seu projecte polític

Yolanda Díaz en un acte de Sumar
Yolanda Díaz en un acte de Sumar / Sumar

La vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, celebrarà el pròxim 2 d'abril a Madrid l'acte de tancament del procés d'escolta amb la societat civil de Sumar, on es preveu de faça oficial la decisió sobre la seua candidatura a les pròximes eleccions generals.

Així ho ha traslladat en xarxes socials la seua pròpia plataforma, que revela a més l'esdeveniment que obrirà la nova fase del seu projecte, servirà de posada de llarg del lideratge de Díaz i tindrà lloc al poliesportiu Antonio Magariños de la capital.

Precisament aquest diumenge i durant un acte a Sevilla, la també titular de Treball va manifestar que, "amb caràcter immediat", prendrà una de les decisions "més importants" de la seua vida, amb la qual espera contribuir a Espanya.

També va apel·lar a la unitat de l'esquerra, en subratllar que quan les diferents organitzacions progressistes coincideixen "en el 90 per cent" del programa polític, han d'"estar a l'altura del repte" que tenen al davant i la seua "obligació és caminar juntes", parafrasejant una intervenció de l'exlíder de Podem Pablo Iglesias el 2019.

La decisió de Díaz s'oficialitzarà un dia després que Podem celebre el seu pròxim consell ciutadà estatal, previst per a l'1 d'abril, i en un context de nova tensió amb Sumar, atés que els morats condicionen la seua presència en aquest acte a tancar abans un acord de coalició bilateral.

Fins a aquest dilluns Díaz ha visitat setze comunitats autònomes durant la seua gira de la fase de consulta amb la societat civil, amb l'assistència de més de 20.000 persones a aquests actes. De fet, enguany ha intensificat l'agenda de Sumar amb set actes regionals.

Iglesias: "No confluir-hi seria una pèssima notícia"

Poc després de conéixer la notícia de l'acte de Sumar, Pablo Iglesias ha publicat un text en les seues xarxes socials on advoca directament per la confluència dels partits d'esquerra. "No confluir-hi seria una pèssima notícia no només per a la totalitat de les forces en termes electorals, sinó que faria també quasi impossible la reedició d'un govern en coalició i posaria encara més fàcil l'arribada d'un govern d'ultradreta" ha afirmat l'exvicepresident del govern espanyol i exlíder de Podem.

També et pot interessar

stats