Arxivada la causa contra quatre dels 49 regidors i assessors del PP de València acusats de blanqueig

El jutge exculpa del presumpte delicte electoral Juan José Media, José Moscardó i les administradores del partit Carmen Navarro i Montserrat Tello

El jutge processa per blanqueig vora mig centenar de regidors i assessors de Rita Barberá
El Gup Municipal del PP en l'última etapa de Rita Barberà / À Punt NTC
25 d'octubre 2021 - 14:04

El jutge sobreseu la investigació de delicte electoral contra Juan José Media, José Moscardó i les administradores del partit Carmen Navarro i Montserrat Tello

El titular del jutjat d'instrucció número 18 de València ha sobresegut l'acusació contra quatre dels 49 regidors i assessors de l'Ajuntament de València en l'etapa de Rita Barberà imputats en la causa per blanqueig en les eleccions municipals de 2015, l'anomenada peça A d'Imelsa, en la qual també figura com a acusat el PP de València.

El jutge ha decidit deixar-los al marge del procés, després de no apreciar-hi indicis de delicte electoral, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia.

Les persones exculpades són l'excoordinador de la campanya electoral del 2015 i exalcalde de Montcada, Juan José Medina; l'exgerent del PP a la província de València José Moscardó, i Carmen Navarro i Montserrat Tello, que van exercir d'administradores del partit en aquell procés electoral.

El jutge assegura que Medina i Moscardó només podrien respondre penalment del delicte electoral en cas d'establir-se prèviament la responsabilitat de Navarro i Tello "i es poguera apreciar de l'actuat algun tipus de connivència o de col·laboració", afegint que "no hi ha prova" que "la despesa electoral generada pel grup municipal del PP es comunicara per cap mitjà als administradors". I en referència als primers assegura que "no es pot ocultar el que no es coneix".

També et pot interessar

stats