Antonio Montiel: “Portarem als tribunals l'ampliació del port de València”

L’exsecretari general de Podem descarta tornar a la primera línia política en un acte del partit "en defensa del territori”

Acte 'En defensa del territori’ organitzat per Podem a la platja de la Patacona
Acte "En defensa del territori" organitzat per Podem a la platja de la Patacona

Podem ha celebrat aquest dissabte l’acte "En defensa del territori" a la platja de la Patacona (Horta Nord) on s’han abordat diverses problemàtiques mediambientals que afecten el territori valencià, com ara la polèmica ampliació del port de València.

En l’acte han participat la coordinadora autonòmica de la formació morada i candidata a l’alcaldia de València, Pilar Lima, de la mà d’Antonio Montiel, membre de la Comissió Ciutat-Port i antic secretari general de Podem, junt amb altres representants del partit.

“La paralització de la barbaritat que suposa l’ampliació del port de València és una fita gràcies a la tasca de la Comissió Ciutat-Port” ha celebrat Lima, en relació amb la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Madrid de suspendre cautelarment la resolució del Ministeri per a la Transició Ecològica que permetia al port de València decidir si era necessària o no una nova avaluació ambiental (DIA) per a l'ampliació nord. 

En aquesta línia, Montiel ha denunciat que tot i aquesta paralització cautelar, “no ens quedarem parats, no tenim confiança en l’Autoritat Portuària de València, que està responent als interessos d'una multinacional i no als dels valencians”.

A més, ha afirmat que la Comissió Ciutat-Port portarà als tribunals l’aprovació del projecte d’ampliació i la concessió de la nova terminal de passatgers. “És impresentable que l’autoritat portuària considere que traure del projecte original la terminal de creuers i acostar-la a la ciutat, ocupant 100.000 metres quadrats addicionals, estiga dins d’una DIA de 2007 que, a més, està caducada”.

Davant les decisions que afecten el futur del port, Montiel ha afegit que “no li podem posar preu a l’Albufera, es podrien prendre decisions irreversibles que acabarien amb el territori i amb la qualitat de vida de l’àrea metropolitana per a les generacions futures”.

En preguntar-li si farà el salt a la primera línia política, l’exsecretari general de Podem ha afirmat que ja és, “on sempre he estat, amb els moviments socials en defensa del territori i de la ciutat: ací he estat i ací estaré”.

També et pot interessar

stats