La Comissió Ciutat-Port assegura que ha guanyat el primer recurs contra l'ampliació nord

Explica que el TSJ de Madrid va dictar el 5 de desembre un pronunciament en la qual suspén de forma cautelar l'autorització del Miteco perquè l'Autoritat Portuària decidira sobre l'avaluació d'impacte ambiental de l'obra

Port de València / Europa Press

La Comissió Ciutat-Port ha assegurat aquest divendres que ha guanyat el primer recurs als tribunals sobre l'avaluació ambiental en l'ampliació del port de València, segons han explicat en un comunicat. El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de Madrid va dictar el passat 5 de desembre un pronunciament en què "dona la raó" a la plataforma ciutadana i suspén cautelarment la capacitat de l'Autoritat Portuària de decidir si és necessari o no fer una nova avaluació ambiental de la nova infraestructura.

"El treball de la Comissió Ciutat-Port contra l'ampliació del port de València comença a donar els seus resultats als tribunals", ha resumit la plataforma ciutadana al seu comunicat. El col·lectiu recorda que "sempre va qüestionar la legalitat del comportament abstencionista" tant de Ports de l'Estat (que depén del Ministeri de Foment) com del Miteco, en evitar els dos pronunciar-se sobre aquesta "qüestió clau" que és l'impacte al medi ambient i la salut d'una macroampliació com la que es projecta al port de València.

La plataforma agrega que aquesta resolució priva a l'Autoritat Portuària de València de la possibilitat de decidir per si mateix sobre la necessitat o no d'avaluació ambiental sobre una macroampliació que, si es concreta, "posaria en perill el futur ambiental i la qualitat de vida de l'àrea metropolitana i l'existència mateixa del llac de l'Albufera". Ara, segons expliquen, Ports de l'Estat haurà de requerir el projecte d'ampliació del port de València, aprovat el passat 2 de desembre, i decidir motivadament si les modificacions constructives incloses en comparació amb les plantejades fa quinze anys necessiten o no d'una nova avaluació ambiental.

Ribó recorda que ho va advertir

Les reaccions al pronunciament no s'han fet esperar. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha dit al seu compte de Twitter que ja van advertir que el projecte "no té garanties ambientals ni jurídiques".

També et pot interessar

stats