Anticorrupció arxiva la investigació sobre els contractes amb què es va beneficiar el germà d'Ayuso

El ministeri públic no es pronuncia sobre els suposats delictes vinculats a fons europeus que intenta esclarir la Fiscalia europea

Ayuso, durant una sessió de control al parlament madrileny
Ayuso, durant una sessió de control al parlament madrileny / Víctor Lerena (Efe)

La Fiscalia Anticorrupció ha arxivat les diligències d'investigació que va obrir arran de les denúncies presentades per diversos partits de l'oposició a la Comunitat de Madrid sobre uns contractes de compra de material sanitari per part de l'administració autonòmica i a través dels quals va obtindre una comissió el germà de la presidenta, Isabel Díaz Ayuso. El ministeri públic tractava de dilucidar si hi hagué delicte en el tancament d'aquesta operació comercial, que es va adjudicar a una empresa relacionada amb Tomás Díaz Ayuso i per la qual ell va cobrar 55.000 euros, segons va reconéixer la mateixa mandatària.

El fiscal cap Anticorrupció, Alejandro Luzón, ha adoptat la decisió d'arxivar les actuacions en un decret en què assenyala que la investigació practicada permet descartar l'existència de conductes penalment rellevants en el procés d'adquisició de les mascaretes, que procedien de la Xina. Destaca també que Ayuso "no ha intervingut en el procediment" perquè el consell de govern "no és un òrgan de contractació a la Comunitat de Madrid".

Dona carpetada, per tant, a les perquisicions relatives als delictes de tràfic d'influències, prevaricació, negociacions prohibides als funcionaris, frau i falsedat. No es pronuncia en el decret, però, sobre possibles delictes de malversació de fons públics de procedència de la Unió Europea (UE), frau i suborn que investiga la Fiscalia europea, "en escrupolós respecte" de les competències d'aquest ens.

Ayuso ho celebra: "A Madrid no hi ha corrupció"

La presidenta madrilenya ha celebrat l'arxivament de la investigació oberta per la Fiscalia Anticorrupció. "Això és així perquè a la Comunitat de Madrid no hi ha corrupció, perquè a la Comunitat de Madrid no hi ha hagut corrupció, perquè no he pres una sola decisió des que soc presidenta de la Comunitat de Madrid per a ajudar un sol familiar o un sol amic a beneficiar-se del patrimoni de tots els madrilenys", ha assenyalat només ha pres la paraula en el ple del parlament autonòmic, en què compareix per a donar compte del nomenament com a vicepresident del conseller d'Educació i Universitats, Enrique Ossorio.

I s'ha dirigit a la bancada de l'esquerra per a assenyalar que "ja van vint vegades comptades" que li han portat als tribunals i vint vegades més "que la justícia, jutges i fiscals, han dit que són tot falsedats". A parer seu, han utilitzat l'Assemblea i les institucions "per a tacar" el seu nom.

També et pot interessar

stats