Alfredo Castelló, vicepresident de les Corts: “El PP no ha cedit res a Compromís, ha votat"

El diputat afirma que els vots del PP perquè Amigó (Compromís) arribara a la secretaria de la mesa només són el resultat “d’una votació democràtica”

Alfredo Castelló, durant la seua intervenció en 'Les notícies del matí' des del pati de les Corts / À Punt NTC

“No sé si hi ha contrapartida, jo soc el votat i no estic en aquestes accions. No em correspon a mi fer valoracions d’aquest estil”. Eren les paraules que pronunciava en Les notícies del matí Alfredo Castelló, diputat del PP i, des de fa unes hores, vicepresident primer de les Corts. Castelló es manifestava en aquests termes en referència a la moneda de canvi que pot haver tancat el seu partit amb Compromís després que alguns vots dels populars afavoriren l'elecció de la diputada Maria Josep Amigó com a secretària segona de la mesa de les Corts, en detriment del PSPV, que s’ha quedat únicament amb una vicepresidència en aquest òrgan.

Per a Castelló, aquesta maniobra del PP no és cap cessió a Compromís, sinó sols el resultat d’una votació: “El PP no ha cedit res, ha votat. Va ser el resultat d’una votació democràtica. Que m’explique Arcadi España —diputat socialista— on s’ha incomplit el reglament, perquè les dues persones que van reunir més suports en la votació dels secretaris, Víctor Soler, del PP, i Maria Josep Amigó, de Compromís, són les escollides. Hi ha hagut normalitat democràtica”, justificava el vicepresident del Parlament valencià.

En la mateixa línia que exposava Carlos Mazón aquest dilluns, després de produir-se, per sorpresa, la votació dels populars a Amigó, Alfredo Castelló ha remarcat que la voluntat del PP és que totes les forces polítiques amb representació en la cambra estiguen representades en els òrgans d'aquesta. En aquest sentit, apuntava: “Amb els nostres vots hem possibilitat la representació de Vox i Compromís a la mesa”.

Castelló no ha fet cap quiniela respecte a la data en què podria celebrar-se el ple d’investidura de Carlos Mazón com a president de la Generalitat. S’ha limitat a dir que el dia encara està per parlar i assegura que es decidirà després d’escoltar a tots els grups, atés que el PP aposta “pel diàleg, els acords i la tolerància”. Tot i això, ha insistit que el dia escollit per a dur a terme la investidura “serà el millor dia per a la Comunitat Valenciana”.

Preguntat pels efectes que pot tindre el fet que coincidisca la sessió d’investidura del president de la Generalitat amb la campanya electoral de les generals, Alfredo Castelló creu que no hi afectarà.

“Serà completament innòcua per a la campanya nacional, perquè la gent veu amb normalitat el que passa a la Comunitat Valenciana, des d’oferir a Vox la presidència de les Corts fins a l’entrada de Compromís en la mesa de les Corts”, afegia qui és, des de dilluns, vicepresident d’aquest òrgan.

La presidenta de les Corts va fer un bon discurs, de sentit comú. Va parlar de violència contra les dones, de les menors, amb les quals hem tingut problemes molt greus Alfredo Castelló - Vicepresident primer de la mesa de les Corts

Respecte a la primera intervenció en una institució valenciana dels que seran els socis de govern del PP, el discurs de Llanos Massó després de ser elegida presidenta de les Corts, i on va fer referència a la violència que pateixen les dones –eludint qualsevol al·lusió explícita a la violència masclista o de gènere— i a les menors tutelades, entre altres qüestions, Alfredo Castelló ha assenyalat en Les notícies del matí que va ser un “bon” discurs, “de sentit comú”.

“Va parlar de violència contra les dones, de les menors –amb les quals hem tingut problemes molt greus—... Em va semblar un discurs impecable. En acabar, la vaig felicitar”, detallava el vicepresident de les Corts. 

També et pot interessar

stats