Alfons Rus: "No tinc ni odi, però encara no he sanat i no ho faré fins que ho paguen els culpables"

L'expresident de la Diputació de València defén la seua honradesa i atribueix la seua imputació a un "contuberni" contra el PP en la causa del call center d'Imelsa, que la seua defensa ha demanat anul·lar per l'obtenció "il·legal" dels àudios de Taula

L'expresident Alfons Rus, en el torn d'última paraula

La defensa de l'expresident de la Diputació de València i del PP, Alfonso Rus, ha demanat la nul·litat del cas Taula i l'absolució de l'excalde de Xàtiva (Costera) en la causa del call center d'Imelsa, entre acusacions a la Fiscalia Anticorrupció i la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil d'haver fabricat un cas contra el seu client. Segons ha exposat en l'informe final, previ a la deliberació del tribunal, entén que la causa s'ha armat sobre una prova obtinguda il·legalment (els àudios que Mariano López presumptament va furtar del disc dur de l'exgendre, Marcos Benavent) i que no s'ha demostrat la connexió de l'expresident en la presumpta trama per a adjudicar a dit el servei telefònic, per la qual cosa s'ha estimat un dany de vora 800.000 euros.

"Ens han venut que és el capo di tutti capi, l'Al Capone de Xàtiva amb un únic discurs de la Fiscalia Anticorrupció, que l'ha mostrat bé com a agent actiu o com a autor intel·lectual d'un contuberni per a enriquir-se o aportar els diners al PP (...) i estem esperant que el ministeri fiscal ens diga que aquest senyor té un cèntim d'euro no guanyat legalment", ha manifestat el lletrat Emilio Pérez Mora, que exerceix la defensa de Rus amb el seu germà Gonzalo.

Ens han venut que és l'Al Capone de Xàtiva, però encara estem esperant que es demostre un cèntim il·legal Emilio Pérez Mora - Advocat d'Alfons Rus

El mateix Rus ha defés personalment aquesta visió en el torn d'última paraula on, com va fer a l'anterior peça sobre Imelsa, ha denunciat un suposat "contuberni" entre el fiscal Vicente Torres i la llavors diputada d'Esquerra Unida Rosa Pérez per a perjudicar el PP el 2014, a un any de les eleccions autonòmiques i municipals. "Començaren a llançar fem als mitjans perquè Rus se n'anara a casa i ho aconseguiren", ha explicat l'expresident del PP, que ha estés la suposada conspiració judicial a les investigacions contra l'exalcaldessa de València Rita Barberá i els expresidents Eduardo Zaplana i Francesc Camps.

"Això és una vergonya, no he vist mai que es puga acusar una persona sense proves", ha dit l'exalcalde de Xàtiva. Rus ha defés la seua "honradesa", s'ha presentat com un empresari fet a ell mateix, que ha guanyat la fortuna amb treball des dels catorze anys. El procés, assegura, l'ha passat factura i l'ha deixat amb la pena que els pares, que van morir l'any passat, no el veren innocent. "No tinc ni odi, se me n'ha anat l'odi", ha manifestat Rus que no obstant ha rematat la seua defensa amb una advertència: "Encara no he sanat, i no ho faré fins que els culpables ho paguen".

A l'eixida del jutjat, Rus ha concretat l'amenaça en la forma de querelles, recordant que Rosa Pérez perdrà prompte la condició d'aforada, després del revés del Botànic en les eleccions del 28M. "Aniré per ells, que no ho dubten. El meu advocat sap que tots els que m'han fet mal, a mort", ha dit als micròfons d'À Punt.

No tinc ni odi, se me n'ha anat. Però encara no he sanat. I no ho faré fins que els culpables ho paguen Alfons Rus - Expresident de la Diputació de València

Abans, l'advocat de Rus ha acusat l'exfiscal Vicente Torres d'amagar l'origen "il·legal" de la font de les gravacions de què emana Taula, el disc dur personal de Marcos Benavent, el ionqui dels diners, del qual l'exsogre, Mariano López, va traure la informació per a "fotre'l". En l'anterior peça del cas, relativa als zombis, López va advertir que aquell disc extern va ser la font de la informació que va acabar en mans de la fiscalia i no el seu ordinador, si bé va ser aquest segon dispositiu el que va revisar-se durant la investigació. El disc, va dir, el va destruir després que no li'l reclamaren. 

"L'ordinador no tenia res, mentida, i van callar, per a muntar aquest cas Taula i carregar-se a Alfons Rus. És mentida, i prové d'un delicte, que la Fiscalia Anticorrupció coneixia perfectament (...) És resultat d'una revelació de secrets. És un delicte com una casa", ha manifestat Emilio Pérez Mora. 

L'ordinador no tenia res, mentida, i van callar, per a muntar aquest cas Taula i carregar-se a Alfons Rus Emilio Pérez Mora - Advocat d'Alfons Rus

Insistint en l'argumentari de la nul·litat, ha qüestionat també la validesa probatòria del llapis de memòria en què la diputada Pérez Garijo va aportar la Fiscalia una còpia dels àudios facilitats per López, un dispositiu del qual, segons el lletrat "no hi ha cap diligència de legalització i la cadena de custòdia del qual desconeixem per complet". 

En relació amb el suposat aparaulament del concurs per a adjudicar a López el call center, ha acusat el ministeri públic d'haver construït la causa sobre "sospites, en ordre a conjectures, no només sense proves, sinó sense indicis", que creu que s'han desmuntat al llarg del procés. Entén que "no s'ha acreditat quina maniobra es va fer per a l'adjudicació" ni la implicació de Rus, més enllà de buscar la relació en una presumpta amistat amb el principal acusat, Mariano López, també de Xàtiva i expresident de l'empresariat local. I per a desmuntar l'afinitat entre les parts, ha recordat que quan l'adjudicatària, Servimun, va tindre problemes: "López va a la rival d'Alfons Rus (Rosa Pérez) i li entrega les gravacions, que maten Rus políticament, civilment i econòmicament; un amic que tothom voldria tindre". 

Les insinuacions del lletrat també esguiten als investigadors de l'UCO, a què ha acusat de fer una "tergiversació constant" de la informació per a assenyalar l'expresident de la Diputació de València, amb un talla i apega selectiu a favor de la tesi de la fiscalia, que el situava en el cim de la presumpta trama de corrupció. 

En l'al·legat final, el ministeri públic va mantindre Rus al capdavant de la suposada maniobra d'adjudicació a dit, per la qual li demana huit anys de presó per tràfic d'influències, prevaricació, malversació, frau, falsedat en document mercantil i blanqueig de capitals. 

L'expresident de la Diputació de València ha sigut l'únic dels acusats a aprofitar el torn d'última paraula. Entre els que han declinat parlar hi ha Marcos Benavent, les confessions i gravacions del qual està en l'origen del cas Taula. Anys després d'incriminar Rus, hui el ionqui dels diners l'ha donat la raó i ha assegurat a preguntes d'À Punt desconéixer "què pinta (aquell) en el juí" i ell mateix, quan cap dels dos estaven en la mesa de contractació.

També et pot interessar

stats