L’Ajuntament de Vilafranca insta Marie Claire a complir els acords signats i mantindre l’activitat

Els tres grups polítics reivindiquen la necessitat de continuar lluitant pel poble i la seua indústria

Ple extraordinari de l'Ajuntament de Valifranca (Ports)
Ple extraordinari de l'Ajuntament de Valifranca (Ports) / À Punt NTC

L'Ajuntament de Vilafranca (Ports) ha aprovat aquest dijous una declaració institucional sobre la situació de l'empresa Marie Claire, en la qual insta la direcció de la companyia a "complir els acords signats" amb administracions, entre altres la Generalitat, per a mantindre la seua activitat a la planta situada en el municipi.

La declaració, aprovada aquest dijous en un ple extraordinari convocat a aquest efecte, ha sigut consensuada entre els tres grups polítics amb representació en l'Ajuntament, i reivindica la necessitat de "continuar lluitant pel poble i per la seua indústria".

En l'escrit, el consistori recorda que la companyia —que va anunciar dimarts passat als sindicats la intenció de tancar la planta i de sol·licitar la declaració de concurs de creditors per a procedir a l'extinció— ha rebut en els últims anys diverses ajudes públiques per a mantindre l'ocupació. Tanmateix, apunta que malgrat això l'empresa passa per un moment delicat de no trobar fonts de finançament, cosa que compromet el seu futur immediat.

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament ha instat la direcció de Marie Claire a "complir els acords signats amb la Generalitat per a mantindre la seua activitat", i ha demanat a les administracions implicades que continuen donant el suport a la companyia i exploren noves vies de finançament i inversió amb la finalitat de mantindre els llocs de treball.

La declaració, que inclou la necessitat d'impulsar un pla de reconversió industrial d'estabilitat i manteniment de la població, l'han traslladat tant a la direcció de l'empresa com a la Diputació de Castelló, la Generalitat i el Govern d'Espanya. Respecte a l’executiu estatal, l'alcaldessa de Vilafranca, Silvia Colom, ha indicat que "pot ajudar" a accedir als fons europeus i ha remarcat el "gran potencial d'arrossegament per a l'economia espanyola" que té la fàbrica situada a la localitat.

Finalment, la declaració arreplega la solidaritat de l'Ajuntament amb la plantilla de l'empresa, i els manifesta tot el suport en aquesta difícil situació.

L'empresa dedicada al sector tèxtil va anunciar dimarts passat la intenció de tancar la planta situada a Vilafranca i de sol·licitar la declaració de concurs de creditors de manera voluntària per a procedir a l'extinció de la companyia.

Actualment Marie Claire té 214 persones a Vilafranca (90 treballant i 124 d'ERTO). A València i Castelló en treballen 68 més. L'empresa té una gran importància econòmica i laboral a les comarques dels Ports i de la Plana Alta.

També et pot interessar

stats