Aitana Mas afirma que la menor que ha denunciat abusos d'un educador està "protegida" i s'ha seguit el protocol

La vicepresidenta del Consell diu que desconeix si l'educador està de vacances. Afirma que s'ha interessat per saber si s'ha actuat conforme al protocol i remarca que no ve a parlar d'"expedients concrets, sinó de política general"

Aitana Mas en la roda de premsa posterior al ple del Consell
Aitana Mas en la roda de premsa posterior al ple del Consell / À Punt NTC

La portaveu del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha assegurat aquest divendres que la menor que va denunciar una presumpta violació per part d'un educador en un centre de menors de València "està fora de risc" i que s'ha seguit el protocol d'actuació previst per a aquests casos. "Se m'ha garantit que està protegida", ha remarcat.

En una roda de premsa posterior al ple del Consell amb moments de tensió la presumpta agressió sexual a una menor tutelada a València ha centrat les preguntes dels periodistes. Aitana Mas ha afirmat s que "s'ha actuat i s'ha protegit" la jove, i que desconeix si se li han donat vacances al monitor. A més, ha assenyalat que en la roda de premsa sobre el ple del Consell compareix com a portaveu del govern valencià i no ve a parlar d'"expedients concrets, sinó a parlar de política general".

Mas ha remarcat que "el més important és que s'ha assegurat el benestar de la menor" i ha afirmat que s'han aplicat els protocols marcats per a aquests casos. Encara que ha assenyalat que desconeix el contingut del protocol perquè només fa deu dies que està en el càrrec.

Se li ha preguntat diverses vegades si l'educador està de vacances i Mas ha afirmat que desconeix si aquest home "està o no de vacances". "El que a mi se m'ha dit és que s'ha actuat d'acord amb el protocol i s'ha protegit la menor", ha indicat. A més, ha incidit que el que és rellevant és que "no córrega perill en cap moment" i això se li ha "garantit". Per tant, no entrarà en "les tramitacions ordinàries concretes de cada cas".

La vicepresidenta ha assegurat que des de la Conselleria estan col·laborant amb la investigació policial d'aquest cas i ha insistit que la menor presumptament violada ha d'estar "protegida i segura perquè no li passe res", i en aquests moments la seguretat de la jove està garantida.

Respecte als càrrecs del seu departament imputats per, suposadament, encobrir els abusos a una menor tutelada que seguiran en les seues responsabilitats, ha reiterat que cal respectar la presumpció d'innocència i els temps judicials, i que col·laboraran amb la justícia en el que se'ls demane.

Finalment, quan li han preguntat si la Conselleria obrirà expedient sobre la suposada desprotecció del segon fill de la menor que va patir abusos sexuals per part de l'exmarit de Mónica Oltra, Aitana Mas ha afirmat que no hi ha novetats en aquest cas.

També et pot interessar

stats