Investiguen la presumpta violació d’un educador a una menor

La Policia Nacional s’ha fet càrrec de la investigació, i la Conselleria d’Igualtat i la delegació del govern espanyol compilen la informació disponible 

Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta
Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, en coordinació amb la delegació del govern espanyol, compila en aquests moments tota la "informació fidedigna disponible" en relació amb la presumpta violació d'un educador a una menor en un centre de menors, al mateix temps que s'han activat els protocols per a aquests casos.

Així ho assenyalen des del departament de la Generalitat en relació amb aquesta investigació de la qual, segons ha informat aquest dimecres el diari Levante-EMV, s'ha fet càrrec la Policia Nacional i que s'ha destapat després que la menor, de dèsset anys, ho haja denunciat en estar uns dies hospitalitzada per una crisi nerviosa.

Sobre aquest tema, la delegada del govern central en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha assenyalat: aquest cas està "en instàncies judicials i deixarem que la justícia actue. Estarem a la disposició del que la justícia ens requerisca en qualsevol moment".

Respecte a les últimes agressions sexuals que s'han comés a la ciutat de València, una de les quals grupal, Bernabé només ha dit que la Policia Nacional està investigant i ells estaran "esperant i respectant" el seu treball.

La delegada del govern espanyol ha avançat que aquest dijous hi haurà una reunió de coordinació entre la Policia Nacional, la Guàrdia Civil, la delegació del govern central i tots els agents involucrats en els àmbits que tenen a veure amb la violència masclista i les agressions sexuals.

"Cal coordinar-se i treballar, sobretot amb l'arribada de l'estiu i de les festes populars com a punts calents, i abordar el problema tant en l'àmbit policial com en l'institucional en coordinació amb altres administracions, sobretot en l'àmbit de la prevenció, la formació i la conscienciació", segons Bernabé.

Sobre si hi ha preocupació per un increment de les agressions sexuals, Bernabé ha dit que creu que el més important "és posar damunt de la taula una realitat que tal vegada en algun moment no ho va estar".

"Les dones ara saben que estan més protegides, que són menys vulnerables i que poden denunciar alguna cosa que en un moment donat podria prendre's com una falta i que ara, amb la nova llei del 'només sí és sí', que està en tràmit en el Congrés, passen de ser faltes per agressió a delictes. Això genera més seguretat també per a les dones", ha conclòs.

També et pot interessar

stats