Agricultura demana aprofitar la 'nova normalitat' per a fer una aposta decidida per la transició ecològica

La consellera Mireia Mollà anticipa dues línies dirigides a ajudar els ajuntaments a apostar per la mobilitat sostenible i per l’eficiència energètica.

Imatge de portada: Mireia Mollà, hui, davant la Comissió de Medi Ambient

La consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, ha comparegut davant de la comissió de medi ambient de les Corts per a explicar la gestió del seu departament durant la crisi del coronavirus. Així, ha defés que la Comunitat Valenciana haguera patit més si no haguera tingut un sector agroalimentari propi i fort. “És un servei a la ciutadania que hem de reconéixer”, ha remarcat al llarg de la intervenció.

La consellera ha destacat l’esforç de fons propis destinats pel seu departament al sector agrari. De fet, ha assegurat que la Comunitat Valenciana és la que més fons propis ha destinat al sector agrari i ha defés que cal aprofitar la 'nova normalitat' per a no tornar a la situació inicial, sinó per a accelerar la transició ecològica. “Estem en una situació d’emergència climàtica que el virus no ha parat; quan passe la Covid-19, és possible que puge la mobilitat de forma inaguantable per a la salut”, ha advertit. Així, ha recordat que cal actuar en tots els àmbits.

En aquest context, Mollà ha anunciat que Agricultura publicarà en breu dues línies d’ajudes: una línia de subvencions per als ajuntaments de 4 milions d’euros per a actuacions en reducció d’emissions en temes de mobilitat sostenible, i una segona per a l’expansió de les energies renovables i l’eficiència energètica. “Volem ajudar els municipis perquè s’adapten en mobilitat i eficiència energètica”, ha resumit.

La qualitat de l’aigua, garantida

D’altra banda, la consellera ha demanat tranquil·litat sobre la qualitat de l’aigua de les platges per a la seua reobertura a l’estiu i ha sostingut que “seria suficient” amb les anàlisis habituals per a detectar bacteris com l’E.coli. Així, ha descartat que es facen altres anàlisis específiques per la Covid-19, perquè no hi ha un protocol extraordinari.

La Generalitat demana l’obertura de tots els mercats

Mollà també ha destacat el paper dels mercats ambulants per al proveïment i ha fet una crida als municipis a “fer el possible” per a la seua obertura total, en la fase 0 o 1 de la desescalada. A més, ha considerat com una discriminació que el govern espanyol decretara el tancament perquè, segons ha dit, és “un servei tan essencial com els supermercats”.

També et pot interessar

stats