El primer acte de Sumar, el projecte polític de Yolanda Díaz, serà el 8 de juliol a Madrid

Consistirà en un esdeveniment "obert a la societat civil" que tindrà lloc en plena setmana de l'Orgull LGTBI

La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz
La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz / Jesus Hellín (Europa Press)

La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ja ha posat data per a donar el tir d'eixida a Sumar, el procés d'escolta amb què vol vertebrar una eventual candidatura a les eleccions generals. El primer acte vinculat amb aquesta nova plataforma se celebrarà el 8 de juliol a Madrid, coincidint amb la celebració de l'Orgull LGTBI.

La data l'ha avançada la mateixa ministra en declaracions a La Sexta, mentre que fonts pròximes a ella han explicat a Europa Press que l'entitat Sumar ja ha cursat a l'Ajuntament de Madrid la petició oficial per a poder fer l'esdeveniment. Aquest estarà "obert a la societat civil" i està previst que Díaz interactue amb les persones assistents. La intenció de l'equip de la vicepresidenta és que la ciutadania tinga tot el protagonisme, mentre que ella escoltarà i prendrà nota de les preocupacions i propostes que se li traslladen. 

"Vull sumar amb tot el món, no vull excloure a ningú", ha sentenciat Díaz, que s'ha mostrat "molt contenta" d'iniciar el procés en plena setmana gran de l'Orgull, que visualitza la "diversitat" i "alegria" del país "modern, ecològic, inclusiu i feminista" que vol consolidar. 

Sumar ja ha informat Unides Podem i els partits de l'espai confederal de la posada en marxa d'aquest procés d'escolta, que durarà aproximadament sis mesos, i que estarà centrat en el "protagonisme ciutadà". A partir del 8 de juliol, la ministra de Treball recorrerà "tot Espanya".

"Allò rellevant ara és parlar d'idees, dels projectes que necessita la societat espanyola del segle XXI. Un projecte per a la dècada que ve i per a això necessitem escoltar molt i jo parlaré molt poc. Vull escoltar els especialistes en sanitat, en fiscalitat i en energia", ha subratllat la titular de Treball per a emfatitzar que aquesta plataforma pretén "mixturar [...] molta gent".

Una decisió demorada 

L'actual líder d'Unides Podem en l'executiu espanyol va comentar el passat 9 de maig que després de les eleccions andaluses reactivaria la fase d'escolta, que va aparcar per la crisi de la guerra d'Ucraïna. Aquest procés és el primer pas de cara a la constitució d'una futura plataforma electoral.

Durant aquests mesos Díaz ha deixat algunes pinzellades del nou projecte, que afronta amb il·lusió i que aspira a construir una alternativa per a eixamplar les bases progressistes, sobretot amb l'objectiu d'erradicar la desafecció entre la ciutadania i la política que llancen diferents sondejos.

Sobretot ha emfatitzat que el protagonisme radicarà en la societat civil i que aquesta etapa es desplegarà de manera independent als partits polítics, amb els quals vol comptar per a la seua plataforma encara que el seu rol ha de ser secundari. També ha apuntat que després del procés d'escolta prendrà una decisió sobre si finalment és candidata als comicis.

També et pot interessar

stats